Espalla avataan ikkuna suomijazziin

1124
lukukertaa

Kesäinen Esplanadi tulvii musiikkia koko heinäkuun, kun Suomen Jazzliitto kokoaa 20 ilmeikästä yhtyettä arki-iltapäivien konsertteihin. Tiiviin Jazz-Espa -konserttisarjan päättää ensimmäistä kertaa Lasipalatsin aukiolla järjestettävä koko perheen ilmaistapahtuma JazzPiknik sunnuntaina 29.7.

Jazzdiggarien aurinkoinen kohtauspaikka Jazz-Espa valloittaa Helsingin keskeisimmän puistokadun jo kolmattatoista kertaa. Suomen Jazzliiton yhdessä Savoy-teatterin kanssa tuottama tapahtumien kokonaisuus luo jälleen kattavan silmäyksen nykyjazzin laajaan osaamiseen.

Esplanadin lavalla kuullaan konsertteja heinäkuun ajan arkipäivisin klo 16 alkaen. Tällä kertaa konsertit sijoittuvat aikavälille 2.-27.7. ja kaikkiaan lavalla vierailee 20 kotimaista, huipputasoa edustavaa jazzyhtyettä maustettuna aimo annoksella nuorta energiaa.

Konserteissa esiintyvät muun muassa vibrafonisti Panu Savolaisen Proprius-yhtye, kovassa nousussa oleva Elifantree-trio sekä hollantilaiskitaristi Jesse van Rullerilla vahvistettu Jussi Lehtonen Quartet. Jazz-Espa tarjoaa myös esiintymistilaisuuden pohjoismaisen Young Nordic Jazz Comets – yhtyekilpailun Suomen-karsinnan voittajalle Artturi Rönkä Quartetille, joka lähtee edustamaan Suomea Kööpenhaminan YNJC-tapahtumaan ensi syksynä.

Jazz-Espan päättää tänä vuonna urbaani, musiikintäyteinen korttelipiknik vanhan linja-autoaseman takana. JazzPiknikin tuotanto on Jazzliiton, mbarin ja We Jazz -kollektiivin käsialaa. Päätöspäivän ohjelma julkistetaan 10. kesäkuuta.

Jazz-Espa 2012, konsertit arkipäivisin Esplanadin lavalla klo 16.00

VKO 27: ma 2.7. KVR (Kannaste-Viinikainen-Riippa) / ti. 3.7. Panu Savolainen Proprius / ke 4.7. Ketola Rewired / to 5.7. YNJC-voittaja 2012: Artturi Rönkä Quartet / pe 6.7. Mirja Mäkelä Trio

VKO 28: ma 9.7. Contrasts / ti 10.7. Teemu Viinikainen Trio / ke 11.7. Kari Ikonen Trio / to 12.7. 5th Avenue / pe 13.7. Jenny Robson Brazil Jazz

VKO 29: ma 16.7. Mikko Innanen & Innkvisitio / ti 17.7. Elifantree / ke 18.7. Big Blue / to 19.7. Trialogy / pe 20.7. Mia Simanainen & Ahava

VKO 30: ma 23.7. Jussi Lehtonen Quartet feat Jesse van Ruller / ti 24.7. Fredator / ke 25.7. Kahden Miehen Galaxy / to 26.7. Filunki / pe 27.7. Nina Mya

Jazz-Espan sekä JazzPiknikin konsertteihin on yleisöllä vapaa pääsy.

Espan konsertteja tukevat ESEK, LUSES sekä Helsingin kaupungin kulttuuriasiainkeskus.