YNJC-kisan Suomen karsinta Musiikkitalossa

976
lukukertaa
Elifantree on YNJC-kisan vieraileva tähti.
Elifantree on YNJC-kisan vieraileva tähti.

Suomen Jazzliitto järjestää 13. vuosittaisen Young Nordic Jazz Comets –kilpailun Suomen-karsinnan Musiikkitalon Klubilla Helsingissä lauantaina 26.5.2012 klo 19.00. Kilpailun voittaja etenee Copenhagen Jazz Housessa pidettävään pohjoismaiseen showcase-iltaan.

Vuodesta 2000 järjestetty pohjoismainen YNJC-kisa on tarkoitettu alle 26-vuotiaille jazzmuusikoille ja sen tarkoituksena on esitellä Pohjolan jazzosaamista, stimuloida pohjoismaista jazzyleisöä ja keikkajärjestäjiä sekä antaa nuorille muusikoille mahdollisuus näyttää kyntensä. Young Nordic Jazz Cometsin konseptia ollaan parhaillaan muuttamassa kilpailusta showcase-tyyppiseksi tapahtumaksi, jonne kutsutaan maiden parhaat nuoret yhtyeet ja tuotetaan kansainvälisiä konserttijärjestäjiä, median edustajia sekä promoottoreita. Tarkoitus on aktiivisemmin edistää nuorten pohjoismaisten muusikoiden uraa luomalla siihen jatkuvuutta pistokeikkojen sijaan. ”Finaalin” järjestämispaikka on uudistuksen myötä muuttunut Färsaarilta Tanskaan, Kööpenhaminaan. Tulevaisuudessa YNJC-ilta sijoittuu tunnettujen pohjoismaisten jazzfestivaalien yhteyteen.

Showcasepaikan ja esiintymistilaisuuksien lisäksi Musiikkitalon semifinaalissa jaetaan rahapalkintoja. Voittaja saa finaalipaikan lisäksi 1000 euron palkinnon, toiseksi sijoittunut yhtye palkitaan 700 euron palkinnolla ja tämän lisäksi tuomaristolla on mahdollisuus jakaa 300 euron arvoinen tunnustuspalkinto joko yksittäiselle muusikolle tai yhtyeelle. Voittajan ensimmäinen YNJC-palkintokonsertti on perinteisellä Jazz-Espa–festivaalilla torstaina 5.7.

Semifinaalissa esiintyvät seuraavat yhtyeet:

Artturi Rönkä Quartet
Sampo Kasurinen, s. 1990, saksofoni
Artturi Rönkä, s. 1990, piano
Eero Seppä, s. 1990, basso
Joonatan Sarikoski, s. 1990, rummut

KOK Trio
Samuli Kivelä, s. 1988, kitara
Teemu Åkerblom, s. 1990, basso
Aleksi Kinnunen, s. 1988, rummut

No Licence
Max Zenger, s. 1988, saksofonit
Johannes Sarjasto, s. 1990, saksofonit
Kalle Timonen, s. 1988, sähköpiano
Ilmari Heikinheimo, s. 1988, rummut
Nicolas Rehn s. 1987, kitara

Smith & Zenger
Max Zenger s. 1988, saksofoni
Sampo Kasurinen, s. 1990, saksofoni
Eero Seppä, s. 1990, kontrabasso
Jesse Ojajärvi, s. 1991, rummut

Illan päättää vuonna 2008 YNJC-kisasta ponnistanut hurmaava Elifantree. Vuodesta 2007 lähtien aktiivisesti kansainvälisilläkin konserttilavoilla nähty akustinen trio luo popmusiikkia jazzista tutuin tyylikeinoin. Tiukaksi musiikilliseksi yksiköksi hioutuneen Elifantreen toinen albumi ”Time Out” (Eclipse Records) näki juuri huhtikuussa päivänvalon ja sai mainioita arvosteluja.

Young Nordic Jazz Comets 2012
Musiikkitalon klubilla lauantaina 26.5. klo 19.00.
Liput 5 euroa, vain ovelta.
www.jazzliitto.fi