Sukupolvet kohtaavat Erik Lindströmin uutuudella

1325
lukukertaa

class=”alignnone size-full wp-image-6536″ title=”erikl” src=”http://u68792.www2.webdomain.fi/wp-content/uploads/erikl.jpg” alt=”” width=”250″ height=”225″ />

Suomijazzin legenda, 89-vuotias Erik Lindström esiintyy nuorten muusikoiden kanssa Lindströmin omista kappaleista kootulla uudella cd-levyllä Eric’s Tunes. Lindström itse soittaa levyllä vibrafonia. Muina esiintyjinä ovat Jussi Fredriksson, Joonas Haavisto, Ville Herrala, Tuuli Ikonen, Olavi Louhivuori, Verneri Pohjola, Aki Rissanen, Panu Savolainen ja Ville Vannemaa. Levyllä kuullaan uusia tulkintoja muun muassa sellaisista klassikoista kuten Pakaste, Liian vähän aikaa ja Ranskalaiset korot.

Erik Lindströmin ura alkoi jo 1940-luvulla. Levyn muut esiintyjät ovat tämän päivän Suomijazzin tunnetuimpia nimiä. He ovat kaikki saaneet Erik Lindströmin rahaston stipendin. Rahasto on perustettu vuonna 2002 tukemaan nuorten suomalaismuusikoiden opintoja ulkomailla. Levyn tuotto menee rahastolle.

Muusikkoina ja kouluttajina kannuksensa ansainneet tuottajat Wade Mikkola ja Ari Poutiainen ovat olleet levyhankkeessa sukupolvia yhdistävä silta.

Erik Lindström Awardeesin levy julkaistaan stipendiaattien ja tuottajien tahdittamana ravintola Storyvillessä (Museokatu 8, Helsinki, liput 7 €) keskiviikkona 16.11.2011 klo 20-22. Myös Erik Lindström on läsnä tapahtumassa.