”Jyväskylä Big Band Export”

1445
lukukertaa
Kuva: Matias Mäkitalo.
Kuva: Matias Mäkitalo.

Jyväskylä Big Band tekee konsertti- ja koulutusmatkan Amsterdamiin, Hollantiin, 27.-31.10.2011. Matkan kunniaksi JBB järjestää matkaanlähtö-konsertin ”Jyväskylä Big Band Export” keskiviikkona 26.10.2011 klo 19 Siltasalissa. Konsertissa kuullaan matkalle soitettavaksi valikoituja kappaleita. Luvassa on mielenkiintoinen kattaus uutta suomalaista big band -musiikkia. Ohjelmisto koostuu yhtyeen tilausteoksista viimeisen kymmenen vuoden ajalta, sekä yhtyeen riveistä löytyvien säveltäjien kappaleista. Maailma lähdetään valloittamaan Ilkka Mäkitalon johtamana, sekä Kari Ikosen, Markus Lajusen, Markku Rengon, Vellu Halkosalmen, Esa Onttosen, Antti Kujanpään ja Jussi Kososen musiikilla. Konsertissa kantaesitetään Markku Rengon tuore teos ”Jargon”.

Amsterdamin konservatorio on yksi maailman parhaista big band -musiikkiin erikoistuneista kouluista. JBB tekee yhteiskonsertin Amsterdamin konservatoriolla Jan Wessels & Monday Big Bandin kanssa torstaina 27.10. ja esittää oman ohjelmistonsa lisäksi Jerry van Rooyenin teoksen ”Two Band -Meeting” kahdelle big bandille. Matkalla Jyväskylä Big Band kouluttautuu arvostetun israelilaisen big band kapellimestari – muusikko Yaniv Nachumin opissa. Nachum toimii mm. Amsterdam Jazz Orchestran johtajana ja Amsterdamin konservatorion yhtyesoiton opettajana.

Jyväskylä Big Band on monipuolinen, vireä ja ammattitaitoinen kokoonpano, jonka vierailijoina ja solisteina on vuosien mittaan nähty monia koti- ja ulkomaisia huippuartisteja. JBB on lukuisten omien konserttiensa lisäksi esiintynyt useilla suomalaisilla festivaaleilla, tapahtumissa ja yritystilaisuuksissa, sekä tehnyt konserttimatkoja ympäri maailman. Jyväskylä Big Band on toteuttanut myös ennakkoluulottomasti poikkitaiteellisia produktioita ja tehnyt vuosien ajan yhteistyötä useiden suomalaisten säveltäjien kanssa. JBB on erikoistunut esittämään uutta suomalaista big band -musiikkia.

”Jyväskylä Big Band Export”
26.10.2011 klo 19:00
Siltasali, Pitkäkatu 19-21, Jyväskylä
Liput 10 / 5 €
Ennakkoliput Nikolainkulma ja Lippu.fi