Pori Jazzin taiteellinen johto uusiksi

915
lukukertaa
Bluesministerinäkin tunnettu Esa Kuloniemi on osa Pori Jazzin uutta taiteellista johtoa. Kuva: Jussi Nahkuri/YLE.

Pori Jazzin taiteellinen johto on uudistunut. Festivaalille on nimetty taiteellinen työryhmä, joka ideoi ja suunnittelee tapahtuman taiteellista linjaa sekä artistikiinnityksiä. 

Pori Jazzin taiteelliseen työryhmään on kutsuttu toimittaja ja DJ Mikkomatti Aro, muusikko ja musiikkitoimittaja Esa Kuloniemi, rap-muusikko ja musiikkituottaja Karri ”Paleface” Miettinen, Kulttuuri- ja kongressikeskus Verkatehdas Oy:n viestintäpäällikkö Janne Nieminen sekä Sibelius-Akatemian vararehtori ja jazzmuusikko Jari Perkiömäki. Taiteellisen työryhmän toimintaa koordinoi Pori Jazzin tiedottaja Mikko Peltola, ja sen työhön osallistuu Pori Jazzin festivaalijohtaja Katja Leppäkoski.

Pori Jazzin ohjelmatuottajina jatkavat edelleen Markus Partanen (kansainvälinen ja kotimainen jazz), Charles Gil (Ultra Music) ja Bianca Morales (Pori Jazz Kids).

Festivaalin taiteellisesta johdosta jäävät pois Tuomas Kallio, joka keskittyy tulevaisuudessa mm. musiikin tuottamiseen ja Flow -festivaaliin, sekä festivaalin kotimaista jazzia koordinoinut Teppo Mäkynen, joka paneutuu omaan taiteelliseen työhönsä.