Innkvisitiolla 2 klubi-iltaa Helsingissä

891
lukukertaa
Mikko Innanen. Kuva: Christopher Drukker.

 

Marraskuussa käynnistyvät Innkvisitio-klubit Club Libertéssa. Mikko Innasen, Seppo Kantosen ja Joonas Riipan muodostaman Innkvisition ydinkolmikon mukana ovat 7.11. liettualainen Liudas Mockunas sekä 22.11. ensimmäistä kertaa yhtyeen kanssa soittava Pauli Lyytinen.

”Kotimaisen vapaan jazzin kärkikollektiivi Innkvisitio vie meidät johtajansa saksofonisti Mikko Innasen luotsaamaana uusiin äänimaailmoihin. Nyrjähtäneet rytmit ja ensiluokkainen instrumentalismi saavat aikaan musiikkia, joka on samaan aikaan punk ja jazz. Tuorein levy Clustrophy helsinkiläisellä TUM Recordsilla käy mainiosti todisteeksi kombon kyvyistä.”
Matti Nives – Flow Festivaalin 2011 käsiohjelma

”Mutta ennen kaikkea se oli esityksen yhteissoitto, joka yllätti ja vietteli: tässä on tämän ajan musiikkia, joka on vahvasti juurtunut nykyhetkeen, mutta joka osaa myös ironisoida itseään, ja ottaa kaiken haluamansa etäisyyden päälle liimattuun kollaasi- muotoon.”
Philippe Méziat – Jazz Magazine –lehden blogi (konsertti Perpignanissa lokakuu 2009)

Mikko Innanen & Innkvisitio on vuodesta 2004 toiminut helsinkiläinen jazzyhtye, joka on julkaissut kaksi levyä, ”Paa-da-pap” (TUM Records 2007) ja ”Clustrophy” (TUM Records 2010). Alkuperäiskokoonpanossa soittivat Innasen lisäksi saksofonisti ja huilisti Timo Lassy sekä kosketinsoittaja Seppo Kantonen ja rumpali Joonas Riippa. Timo Lassyn siirryttyä soolouralle yhtyeen toiseksi saksofonistiksi tuli ruotsalainen Fredrik Ljungkvist, sittemmin paikalla ovat vuorotelleet Ljungkvist, saksalainen Daniel Erdmann ja liettualainen Liudas Mockunas. Toisinaan, olosuhteiden salliessa, Mikko Innanen & Innkvisitio on esiintynyt myös kvintettinä, sekä Ljungvistin että Erdmannin kera. Yhtye on esiintynyt klubeissa ja festivaaleilla Suomen lisäksi Virossa, Liettuassa, Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Saksassa, Ranskassa, Unkarissa, Kanadassa ja Yhdysvalloissa.

Klubin taiteellisena johtajana toimii Mikko Innanen ja klubin tuotannosta vastaa Vapaat äänet – Charles Gil. Innkvisitio Klubiin on saatu VAKA-tukea. Kaksi Innkvisitio Klubi-iltaa pidetään myös 10. ja 11.11. Liettuassa Kaunas – Jazz Connections festivaalilla.

Ma 7.11. klo 21 Club Liberté, Kolmas Linja 34, Helsinki
Mikko Innanen – saksofonit Liudas Mockunas – saksofonit ja klarinetit Seppo Kantonen – syntetisaattorit Joonas Riippa – rummut

Ti 22.11. klo 21 Club Liberté, Kolmas Linja 34, Helsinki
Mikko Innanen – saksofonit Pauli Lyytinen – saksofonit Seppo Kantonen – syntetisaattorit Joonas Riippa – rummut

Liput 8/5 € eteispalvelu 2 €