Saksofonisti Jussi Paavola ja ranskalaiset kiertueella

1540
lukukertaa
Jussi Paavola

Jussi Paavola

Jussi Paavola Paris Quintet on nuoren saksofonistin Jussi Paavolan muodostama yhtye, joka julkaisi hiljattain debyyttialbuminsa Do it and finish. Paavola kuuluu Suomen lahjakkaimpiin nuoren polven jazzareihin, joka on viime vuosina luonut aktiivisesti uraa Pariisissa, esiintyen paitsi oman yhtyeensä, myös lukuisten paikallisten kokoonpanojen luottojäsenenä.

Heinäkuussa suomalaiselle jazzyleisölle tarjoutuu harvinaislaatuinen tilaisuus nähdä Paavola keikkailemassa kotimaassaan viiden esiintymisen verran. Bändin settilistalta löytyy tuoreen debyytin rapeaa svengiä, jota livenä esittää energinen nuori yhtye. Keikkapaikkoina toimivat Pori Jazz kahden esiintymisen verran, Hämeenlinan Linnajazz-festivaali, Helsingin jazzkesän kruunaava Jazz-Espa sekä kiertueen starttaava klubikonsertti Hyvinkään Ravintola Joutsenessa.

Do it and finish -albumilla esiintyvistä muusikoista Suomen-kiertueella mukana ovat arvostetusta Pariisin CNSM-konservatoriosta valmistunut ranskalaispianisti Tony Paeleman sekä jo pitkään eräänä Pariisin ja Barcelonan jazz-ympyröiden kysytyimmistä kontrabasisteista tunnettu Nicholas Moreaux. Rumpujen taakse puolestaan kapuaa Saksassa ja Pariisissa kovasta sessiomiehen maineesta nauttiva Andreas Neubauer. Suomalaisväriä viisikkoon tuo kansainvälistä uraa tekevä nuori trumpetisti Janne Toivonen.

Suomalaisittain omaperäisiä polkuja kulkeva Jussi Paavola on Pariisissa viime vuodet työskennellyt saksofonisti-huilisti. Uransa aikana Paavola on ollut vahvasti mukana jazzin lisäksi mm. funk-, reggae- ja hip hop -piireissä. Musiikinopiskelujensa myötä Paavola lähti ensimmäisen kerran hakemaan jalansijaa ulkomaille aina Karibialle asti. Siellä keikkojen luominen suomalaisena saksofonistina ilman ulkopuolista apua ja kontakteja vaikuttaa utopistiselta, mutta päättäväinen saksofonisti onnistui luomaan itselleen uran joka jatkuu entistä aktiivisempana.

Paavola on ehtinyt Pariisin-aikanaan konsertoimaan kaupungin lukuisissa maineikkaissa jazz-pyhätöissä kuten Olympiassa, New Morningissa ja Cigalessa. Vuonna 2009 Paavola voitti nimikkopalkinnon kansainvälisesti arvostetussa ja kovatasoisessa Saxetera Jazz -saksofonikilpailussa Pariisissa.

Jussi Paavola Paris Quintet Suomen-kiertue 2011
to 7.7. klo 21 Hyvinkää, Ravintola Joutsen
pe 8.7. klo 16 Helsinki, Jazz-Espa
pe 8.7. klo 21 Hämeenlinna, Linnajazz
ma 11.7. klo 23 Pori Jazz
ti 12.7. klo 20 Pori Jazz

www.myspace.com/jussipaavolaparisquintet