Pipokan kiertue alkaa Sellosalissa Sam Huberin vahvistamana

1171
lukukertaa
Pipoka
Kuva: Maarit Kytöharju.
Pipoka
Kuva: Maarit Kytöharju.

Pipoka -trio juhlii ”Veto” -albumiaan viiden konsertin kiertueella maalis-huhtikuussa. Kiertue käynnistyy Espoon Sellosalissa 23.3. johon Pipoka kutsuu vierakseen Eternal Erection -yhtyeen vastustamattoman laulajan Sam Huberin. Mukana kuuntelijoita ilahduttamassa  on myös espanjalais-ranskalainen Trio Chaud (Kuuma Trio). Sellosalin lavalla on luvassa värikäs kabaree-ilta kaikin maustein!

PIPOKA
Veli Kujala > harmonikka
Jarmo Julkunen > kitarat, banjo, ukulele
Petri Keskitalo > tuuba
+ Sellosalissa 23.3. Sam Huber > laulu

Pipokan soittajien virtuositeetti näkyy ja kuuluu sen musiikissa, jossa on vaikutteita niin jazzista, progesta, klassisesta kuin kansanmusiikistakin. Sellosalin konsertissa kuullaan uunituoreen levyn materiaalin lisäksi Sam Huberin brasilialaisugrilaisia tulkintoja Tina Turnerin kappaleista.

Pipokan kiertueohjelma:
ke 23.3. klo 19:00 Espoo, Sellosali: Pipoka & Sam Huber sekä Trio Chaud (Lucia Recio, laulu / Didier Petit, sello ja Laulu / Edward Perraud, rummut)
Trio Chaud’n kiertuetiedote
su 27.3. Imatra, Imatran Konserttihovi klo 17:00
ke 6.4. Pori, Palmgren konservatorio klo 19:00
to 7.4. Turku, Turun seudun musiikkiopisto klo 19:00
su 10.4. Jämsä, kulttuuriklupi Pokura (Hiidenkirnu) klo 17:00

Kiertueen tuotanto: Vapaat äänet. Valtion Säveltaidetoimikunta tukee Pipokan vuoden 2011 toimintaa. Pipokan ”Veto” -albumi on ilmestynyt 1.12.2010.

Albumista kirjoitettua :

Kolmen virtuoosin liitto löytää oman soundinsa
Erikoinen kokoonpano tuottaa virkistävän persoonallisen soinnin, jota leimaa kehittynyt lyyrisyyden taju, rytminen mielikuvitus ja leikkisästi virtuoottinen yleisote.
Jussi Niemi, Aamulehti 5.2.2011

Veto on rohkea ja poikkeava albumi. Pipoka tekee ikioma musiikkiaan, jota on lähes mahdotonta karsinoida mutta mielenkiintoista kuunnella.
Mauri Mäkynen, Salon Seudun Sanomat 18.12.2010

Ne jotka tuntevat vetoa harmonikan ja tuuban soittoon, voivat ihastua tai jopa rakastua Vetoon. Sitten ovat ne muut? Eivät ole. Vaikka makuasioista voi ja pitää kiistellä, trioksi tiivistynyt Pipoka ylittää ja yhdistää kuppikunnat oivaltavuudellaan, osaamisellaan ja optimistisella asenteellaan. Instrumenttiensa virtuooseina Veli Kujala (harmonikka), Petri Keskitalo (tuuba) ja Jarmo Julkunen (kitara) ovat yhdessä enemmän kuin uussuomalaisen etnojazzin tyypillinen hanuripartio.
Ilari Tapio, Satakunnan kansa 13.12.2010

Harmonikkataiteilija Veli Kujalan ja kitarataiteilija Jarmo Julkusen perustaman kymmenvuotiaan yhtyeen ensimmäinen ”maailmanmusiikillinen” levytys (2004) julkaistiin Kujalan nimissä, kuin hänen sooloalbuminaan. Nyt Pipokalla vaikuttanut kvintetti on vaihtunut yhteistoiminnallisemmaksi Pipoka -trioksi – poissa ovat vibrafoni, basso ja lyömäsoittimet – mutta yhtyeen musiikillista maailmankuvaa se ei ole kaventanut.
Harri Uusitorppa, Helsingin Sanomat 17.11.2010