Mingus-tribuuttia levyllä ja kiertueella

1156
lukukertaa

Rumpali André Sumeliuksen Tonight at Noon –kvintetti julkaisee 10. huhtikuuta basistilegenda Charlie Mingusin musiikkia sisältävän levyn To Mingus, With Love.

Kotimaisen jazzin nuorista tähdistä koostuva yhtye tunnetaan virtuoosimaisista ja energisen svengaavista livekeikoistaan. Julkaisua seuraa Suomen Jazzliiton järjestämä kahdeksan kaupungin konserttikiertue 13. – 29. huhtikuuta, joka on Suomen Jazzliiton mukaan yksi heidän kaikkien aikojen suosituimpia konserttisarjojaan.

To Mingus, With Love -tribuuttialbumi on syntynyt Tonight at Noon -kvintetin muusikoiden rakkaudesta Charles Mingusin (1922 – 1979) musiikkiin. Yhtyeen missiona on esittää Mingusin hardbop- ja gospel –vaikutteisia sielukkaita sävellyksiä oman tulkintansa kautta, hyödyntäen maineikasta ja svengaavan kekseliästä solistikatrastaan.

Kvintetissä soittavat Sumeliuksen lisäksi Yrjö-palkittu saksofonisti Mikko Innanen, saksofonisti Jussi Kannaste, trumpetisti Jukka Eskola ja urkuri Mikko Helevä. Suomalaista jazzmusiikkia esittävään Prophone Finnish Jazz –sarjaan kuuluvan äänitteen julkaisee ruotsalainen Prophone Records.

Vuodesta 2008 koossa ollut yhtye koki olevansa nyt valmis äänittämään Mingusin persoonallista ja moniulotteista tuotantoa. Lisämausteena To Mingus, With Love –albumi on äänitetty studiossa livenä kahden tuuman analogiselle nauhalle.

Tonight at Noon Jazzliiton kiertueella:
13.4. Oulu / Kulttuuritalo Valve
14.4. Tornio/ Musiikkitalo
15.4. Kuopio/ Kuopion Musiikkikeskus
16.4. Joensuu/ Teatteriravintolan terassi
26.4. Pori/ Pamgren-konservatorion Valimo-sali
27.4. Espoo/ April Jazz, Louhisali
28.4. Mikkeli/ Ravintola Hilla
29.4. Turku / Flame-jazzklubi Aurora