Bobby McFerrin April Jazzin pääesiintyjäksi

1052
lukukertaa

Tänä vuonna April Jazzeilla tarjoillaan harvinainen konserttielämys, kun äänivirtuoosi Bobby McFerrin nousee April Jazz teltan lavalle 27.4. suuren nuorisokuoron saattelemana.

Konsertin ohjelmistossa kuullaan McFerrinin tuoreen levyn VOCAbularieS tuotantoa, joka on parhaillaan ehdolla kolmeen Grammy -palkintoon. Materiaali koostuu lukuisista aineksista jazzista gospeliin, oopperasta afrikkalaiseen laulumusiikkiin. Konsertin toteutukseen McFerrin on lisäinstrumentikseen valinnut maineikkaan Chigago Childrens Choir kuoron.

Parhaiten McFerrin tunnetaan 80 –luvun radiohitistä ”Don’t Worry, Be Happy”, mutta vuosikymmeniä kestänyt ura on kuitenkin saanut todelliset meriittinsä muualta. Lukuisat kunniamaininnat, kuten 10 Grammy -palkintoa kertovat pitkäjänteisestä ja onnistuneesta urasta.

McFerrin on yhden miehen ilmiö. Häntä voidaan pitää yhtenä merkittävimmistä hahmoista Beat Box -kulttuurin muodostumisessa. Teoksissaan hän laajan nelioktaavisen äänialansa lisäksi käyttää kehoaan erilaisten äänien muodostamiseen. Taitavan tekniikkansa ansiosta McFerrin kuljettaa lauluaan nopeasti äänirekisteristä toiseen, luoden polyfonisia efektejä mahdollistaen laulujen melodian ja säestyksen samanaikaisesti.

Soolouransa ohella Bobby McFerrin on ollut mukana monenlaisissa projekteissa, kuten tehnyt elokuvamusiikkia, johtanut useita orkestereita kuten New Yorkin Filharmonikkoja, sekä edistänyt lasten musiikkikoulutusta. Omien lähes 20 levynsä lisäksi hän on tehnyt yhteistyötä lukuisien jazzin suurnimien, kuten Al Jarreaun, Pharoah Sandersin, Quincy Jonesin ja Chick Corean kanssa.

Bobby McFerrin konsertoi keskiviikkona 27.4. klo 18 ja 21 April Jazz –teltassa.
April Jazz 25 –vuotis juhlafestivaali 27.4.-1.5. Tapiolassa.