Outi Tarkiaisen A-tutkintokonsertti

1124
lukukertaa

Sibelius-Akatemian jazzosaston big band soittaa Outi Tarkiaisen big band -sävellyksiä Sibelius-Akatemian kamarimusiikki-salissa perjantaina 23.4. klo 19.00. Konsertti on Outi Tarkiaisen jazzsävellyksen A-tutkintokonsertti, jonka hän itse myös johtaa.

Outi Tarkiainen (s. 1985) on opiskellut sävellystä Sibelius-Akatemian jazzosastolla vuodesta 2004 opettajinaan Kari Heinilä ja Eero Hämeenniemi. Tarkiaisen tuotantoon kuuluu big band-, kamarijazz- sekä vokaaliteoksia, sävellyksiä kamariorkesterille ja jazzsolistille sekä lukuisia sovituksia. Hänen teoksiaan on esitetty useissa eri maissa sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa, esittäjinä mm. Umo Jazz Orchestra, The Metropole Orchestra, Miami Concert Jazz Band, Henry Mancini Institute Chamber Orchestra, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri ja Lapin kamariorkesteri. Maaliskuussa 2008 Tarkiainen oli Slovenian Radion Big Bandin säveltäjä-kapellimestarivieraana Ljubljanassa ja kesällä 2008 hän voitti 1. palkinnon kansainvälisessä Jazzverk 2008 -big band sävellyskilpailussa Sandvikenissa, Ruotsissa.

Outi Tarkiaisen big band -musiikki on melodista, laulullista jazzmusiikkia, jossa suuren jazzorkesterin suomia mahdollisuuksia on hyödynnetty monipuolisesti. Vaikutteita on nykypäivän modernista big band -musiikista, eurooppalaisesta jazzista sekä myös klassisesta musiikista.

Big Band -toimintaa Sibelius-Akatemian jazz-osastolla on ollut sen perustamisesta lähtien vuodesta 1983. Kuitenkin vakituinen, viikoittainen big band -toiminta aloitettiin vasta vuonna 2008 kiinnittämällä tehtävään kapellimestariksi jazz- osaston lehtori Antti Rissanen. Vuonna 2007 Sibis big band levytti moderneja versioita Erik Lindströmin musiikista. Levyllä solistina ja tekstinkirjoittaja toimi Ira Kaspi ja levyn tuotti Peter Engbergin Impossible Records. Vuonna 2008 Sibis big band voitti Imatra big band festivalin big bandien Suomen mestaruuskilpailun sekä kahmi samoissa kisoissa lukuisia solistipalkintoja.

Sibis big band kootaan pääosin Sibelius-Akatemian jazzlinjan opiskelijoista, mutta mukana nähdään säännöllisesti myös muiden osastojen opiskelijoita sekä Metropolian Pop& Jazz -linjan opiskelijoita. Vuositasolla orkesteri tekee 4-8 konserttia.

Sibis Big Band: Ville Vannemaa, alttosaksofoni, sopraanosaksofoni ja huilu, Linda Fredriksson, alttosaksofoni ja huilu, Jens Böckamp, tenorisaksofoni, sopraanosaksofoni ja klarinetti, Sampo Hiukkanen, tenorisaksofoni ja sopraanosaksofoni, Lauri Sallinen, klarinetti ja bassoklarinetti, Sami Pöyhönen, lead-trumpetti ja flyygelitorvi, Martti Vesala, trumpetti ja flyygelitorvi, Akuliina Heino, trumpetti ja flyygelitorvi, Jan Wälchi, trumpetti ja flyygelitorvi, Antti Rissanen, pasuuna, Hannu Lamminmäki, pasuuna, Jouko Antere, bassopasuuna, Antti Hermaja, pasuuna, Veikki Virkajärvi, kitara, Kalle Timonen, piano, Eero Tikkanen, kontrabasso, Ville Pynssi, rummut.

”POHJOLASTA SOI!”
Outi Tarkiaisen A-tutkintokonsertti
23.4.2010 klo 19.00 Sibelius-Akatemia kamarimusiikkisali
Sibis Big Band, solistina Jouni Järvelä, alttosaksofoni
Outi Tarkiainen, sävellykset ja musiikin johto