Burn Out Maman esikoinen syntyi

1016
lukukertaa

Uusi suomalais-brittiläinen yhtye eli Burn Out Mama – Lang, Mylläri, Jones, Gascoyne, Robinson – tekee ratkiriemukkaan odysseian big wagonilla ja päätyy kellariin – vai oliko se paratiisiin. Ensimmäinen levy Out of office julkaistaan 25.3.2009 Hub Productions -merkillä.

Pääosin Lontoon huippustudioissa äänitetyn ja miksatun levyn lopputulos on eloisan mausteinen ja värähtelevä, täynnä yllättäviä näkökulmia. Kuten Markus Partanen levyn liner noteissa toteaa: ”This one really burns – with a big flame and a sense of risk.”

Levyn kerronnallinen ydin pohjautuu Reija Langin persoonallisiin, arjesta kumpuaviin lyriikoihin. Out Of Officen 11 sävellystä muodostavat oudon elokuvallisen dramaturgian, jota voisi kuvailla käsitteellä ”almodóvarilainen” maailma.

Burn Out Mama on: Tenorifonisti Ed Jones, joka tunnetaan mm. Us3:stä ja Incognitosta. Vibrafonisti Orphy Robinson on taas tunnettu Lontoon avant- gardepiireistä ja hänellä on mm. kaksi Blue Notelle tehtyä levytystä. Yhtyeen kantava voima Reija Lang on monipuolinen vokalisti ja lyyrikko, jonka moderni debyyttilevy ”Transit”/Rockadillo v. 2005 sai erinomaiset arviot. Bassoa soittaa Geoff Gascoyne, joka on tuttu mm. Jamie Cullumin ja Georgie Famen bändeistä. Trumpetismista ja beatboxingista vastaa Mika Mylläri, joka on työskennellyt Lontoossa vuodesta 1997, mm. Ed Jones/Us3, Penny Rimbaud ja Jonathan Gee kanssa. Burn Out Maman huippumuusikot lukeutuvat Euroopan jazzskenen ehdottomaan eliittiin.

Out Of Office tarjoaa runsaasti silmänruokaa myös designmielessä. Levykannen värikkään ja naivistisella otteella aikuisten maailmassa leikittelevän ”crazy city” visuaalisen maailman ovat suunnitelleet kaksi suomalaista indie fashion designeria, Taika Joensuu ja Jonna Holmberg. Ratikoiden ja paperikassien inspiroimat street- henkiset bändikuvat on kuvannut valokuvaaja Michael Aston.

Burn Out Maman uusi tajunnanvirtoja kiihottava soundi on jo herättänyt kiinnostusta maailmalla. Yhtye lähtee syksyllä 2009 kiertueelle, joka alkaa maineikkaan The Vortex Clubin lavalta Lontoosta.