Norjalaistrumpetisti Mikkosen ja Ounaskarin vieraana

999
lukukertaa

Rumpali Markku Ounaskari ja pianisti Samuli Mikkonen ovat saaneet vieraakseen norjalaisen trumpetistilegendan Per Jørgensenin ja sukeltavat nyt ikivanhojen venäläisten psalmien syvyyksiin improvisoivien muusikoiden innolla ja herkkyydellä.

Markku Ounaskari ja Samuli Mikkonen kuuluvat jazzmuusikkosuku- polveen, joka nousi Suomen parrasvaloihin 90-luvulla. Lukuisien kotimaisten projektien ohella kumpikin on tehnyt tasaista nousua kohti eurooppalaisen jazzin kärkeä. Syksyllä 2008 eteneminen tapahtuu aimo harppauksin, kun kaksikko vetäytyy studioon yhdessä norjalaisen trumpetistivelhon Per Jørgensenin kanssa levyttämään legendaariselle ECM Recordsille.

Tuottaja Manfred Eicherin ehdotuksesta aiemmin meditatiiviseen free-improvisointiin keskittynyt kokoonpano on nyt paneutunut vanhoihin venäläisiin psalmeihin, joita tutkitaan eri näkökulmista, moderni ja improvisoiva ote säilyttäen. Luvassa on keskittynyt, mietiskelevä mutta ilmaisurikas konserttituokio.

”Lähinnä improvisoitua musiikkia sisältänyt konsertti rakentui vaihtelevaksi ja kiinnostavaksi musiikilliseksi matkaksi. Jokaisella improvisaatiolla oli erottuva karaktääri….muusikoiden muodon ja kokonaisuuden taju kantoi myös koko konsertin mitan….erityisen antoisiksi kasvoivat melankoliaa tihkuvat suvantovaiheet, genre- rajattomat musiikilliset meditaatiot.” Pentti Ronkanen, Keskisuomalainen 11.6.2007

Per Jørgensen – trumpetti, laulu
Samuli Mikkonen – piano
Markku Ounaskari – rummut

15.10. klo 19 Järvenpään Kirkko, Kirkkotie 1-3, Järvenpää
16.10. klo 19 Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinki
17.10. klo 19 OAMKin konserttisali, Kotkantie 1, Oulu
18.10. klo 19 Praesens-klubi, Poppari, Jyväskylä lä