Pettinen, Viinikainen ja Poussa Malmitalossa

1277
lukukertaa

Jazz’n Jam on jazzmaanantaiden sarja, jonka taiteellisena johtajana toimii muusikko Teppo Hauta-aho. Ensimmäinen konsertti on 29.9.2008 ja lavalle nousee duo Pettinen & Viinikainen, trumpetisti Mikko Pettinen ja kitaristi Teemu Viinikainen – sekä bonuksena kokoonpanossa Zarkus Poussa.

Konsertissa kuullaan duon Pettinen & Viinikainen ensialbumin Searching for Melodies (2007) kappaleita. Levyn ohjelmistosta puolet on duon omaa tuotantoa ja puolet populaarimusiikista tuttujen kappaleiden uusia jazz- sovituksia, mm. Tapio Rautavaaran Sininen uni, Kaj Chydeniuksen Sinua, sinua rakastan, Stevie Wonderin Secret Life of Plants, Burt Bacharachin Walk on By ja Elvis Costellon When it Sings.

”Levyllä ei ole käytetty päälle äänityksiä yhtä pientä poikkeusta lukuun ottamatta ja sävelmaailmana toimii yksinomaan herkkä trumpetti tai flyygelitorvi ja kaunissointinen akustinen kitara. Ohjelmisto sopii siis erittäin hyvin esitettäväksi hyvällä akustiikalla varustettuihin esiintymispaikkoihin, joissa yleisö haluaa kuunnella keskittyneesti.”, lupaa Pettinen, joka ilmeisesti tietää Malmitalon Juhlasalin akustiikan ja yleisön täyttävän kriteerin. ”Materiaali ei kuitenkaan ole ainoastaan balladisävytteistä, vaan mukana on myös nopeampia tempoja ja ennen kaikkea rohkeaa musiikillista vuoropuhelua kitaran ja trumpetin välillä.” Dialogiin liittyy myös lyömäsoittimin Zarkus Poussa duon vieraana.

Mikko Pettinen on puhaltanut trumpettiaan kymmenisen vuotta UMOssa ja hänen oma yhtyeensä MP4 on ollut kasassa vuodesta 2002. ”Olen soittanut myös lukuisissa muissa kokoonpanoissa funkista salsaan ja työskennellyt studiossa mm. Palefacen, Redraman, Anssi Kelan, Kaj Chydeniuksen, HBTB:n, Illin, Jonnan ja Asan kanssa”, Pettinen listaa. UMOn sivuilla häntä tituleerataan yhdeksi Suomen kuumimmista nuorista jazznimistä. Kitaristi Teemu Viinikaista Pettinen kehuu puolestaan Suomen kysytyimmäksi jazzkitaristiksi, joka soittaa mm. omalla triolla, Jukka Perkon Viisikossa, UMOssa, Jussi Fredrikssonin yhtyeessä, Perko-Pyysalo-Viinikainen triolla ja aiemmin maineikkaassa U Street All Stars -kokoonpanossa. Vieraileva Poussa on tunnettu luovuudestaan monista eri yhteyksistä ja tuttu yleisölle myös runsaasta määrästä televisioesiintymisiä.

Ma 29.9. klo 19
Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinki
Mikko Pettinen – trumpetti, flyygelitorvi
 Teemu Viinikainen – kitara 
Zarkus Poussa – lyömäsoittimet 
Konsertti kuuluu Jazz’n Jam -sarjaan. Liput 6 e.