Elifantree voitti YNJC-kisan Suomen osakilpailun

933
lukukertaa

Helsinkiläinen Elifantree on voittanut Suomen Jazzliiton lauantaina 24.5. Korjaamolla järjestämän pohjoismaisen Young Nordic Jazz Comets-yhtyekilpailun Suomen osakilpailun.

Vuonna 2006 Göteborgissa perustetun Elifantree-yhtyeen jäsenet eli Suomessa asuva ruotsalais-turkkilainen laulaja- sellisti-säveltäjä Anni Elif Egecioglu (s.1986), saksofonisti Pauli Lyytinen (s. 1983) ja rumpali Tatu Rönkkö (s. 1983) luonnehtivat Anni Elifin suureksi osaksi säveltämää ja koko yhtyeen sovittamaa musiikkiaan akustiseksi jazzpopiksi punkasenteella, johon mahtuu mukaan myös vapaata improvisointia.

Toiseksi kilpailussa sijoittui Trio Nada eli Matti Hussi (piano), Juho Kivivuori (kontrabasso) ja Mikko Arlin (rummut). Kolmannen palkinnon sai Vilunki-yhtye eli Pekka Seppänen (saksofoni), Veikki Virkajärvi (kitara), Aapo Heinonen (piano, Rhodes), Pasi Toivanen (basso) ja Jooel Laakkonen (rummut). Stadian pop/jazz- musiikin osastolla opiskelevalle Laakkoselle (s. 1987) kilpailun raati myönsi myös yksittäisen muusikon tunnustuspalkinnon.

Tänä vuonna kilpailuun saivat osallistua vuonna 1982 tai sen jälkeen syntyneet muusikot. Kilpailuraatiin kuuluivat Suomen Jazzliiton puheenjohtaja Juha Söder, laulaja Jenny Robson sekä saksofonisti Mikko Innanen. Palkintoina kilpailussa jaettiin Renault Jazz Award. Voittajayhtye saa lisäksi konsertin Jazz-Espalle heinäkuussa ja kilpailumatkan pohjoismaiseen finaaliin Kööpenhaminaan syyskuussa 2008.

Suomalaismenestys pohjoismaisissa loppukilpailuissa on ollut vuosien saatossa erinomainen. Joona Toivanen Trio jakoi ensimmäisen sijan tanskalaisen Fucshia-trion kanssa Reykjavikissa vuonna 2000. Vuotta myöhemmin Kööpenhaminassa Tetra sijoittui toiseksi ja vuonna 2002 Ilmiliekki Quartet voitti kotiyleisön edessä Helsingissä. Tukholmassa 2004 järjestetyssä finaalissa oli jälleen suomalaisen kilpailumenestyksen aika kun Jyväskylästä kotoisin oleva Kvalda- yhtye otti voiton kotiin. Vuonna 2006 suomalaiset nuoret jazzmuusikot menestyivät taas kun Sun-yhtye voitti Islannissa pohjoismaisen finaalin.