Bitter Sweetin matkassa uusi laulaja

1143
lukukertaa

Bitter Sweet on 1997 perustettu energinen voimaorkesteri, joka tuli yleisön tietoisuuteen Helsingissä toimivasta Rytmihäiriö-klubista. Pääkaupunkiseudun pisimpään yhtäjaksoisesti toiminnassa olevan klubin perustaminen, vuosien keikkailu Rytmihäiriö-klubin house bändinä sekä kiertueet muualle Suomeen ovat luoneet bändille vakaan suosion. Yhtyeen esikois-CD ”T For 3” (RHCD 1) julkaistiin 1999. Levy sai innostuneen vastaanoton ja runsaasti soittoaikaa esim. Groove Fm radioasemalla. Uusin äänite ”Instant Bogaloo” (RHCD 2, 2006) jatkaa esikoislevyn groovaavaa ja retrohenkistä linjaa. Kokoonpano työstää tällä hetkellä kolmatta uutta levyään.

Yhtyeen jäsenet ovat rutinoituneita pitkän linjan muusikoita. Max Tabell soittaa koskettimia ja vastaa pääosin yhtyeen originaalimateriaalista. Tomi Salesvuo soittaa rumpuja ja kiikkuu tuottajan pallilla yhdessä Maxin kanssa. Timo Tolonen hoitaa karhuäänet jykevällä basistin otteella. Tuoreimpana jäsenenä orkesterissa vaikuttaa nuori, lahjakas laulajatar Julia Eklund.

Julia Eklund – laulu

Yhtyeen uusin tulokas vaikuttaa nykyisin Joensuussa. Julian Säihkyvä lavaesiintyminen keräsi suurta huomiota mm. kuluneen kesän Ilosaarirock festivaalien ”Itä-Opettaa” jatkoklubilla mustan R & B musiikin illassa. Julian opettajina ovat toimineet mm. Emma Salokoski, Emma Larsson (SWE) ja Aija Puurtinen. Suomen laulajakaarti saa Julia Eklundista valloittavan ja persoonallisen lisänsä. Bitter Sweet on ylpeä saadessaan esitellä kuulijoilleen tämän uuden lahjakkuuden!

Max Tabell – koskettimet

Pianisti ja säveltäjä Max Tabell on yksi harvoja boogie-perinteen taitajia maassamme. Max on omien yhtyeidensä lisäksi soittanut mm. Q- stone yhtyeessä, Remun eri kokoonpanoissa sekä Espoo Big Bandissä. Monipuolisena muusikkona tunnettu Max on kotonaan niin jazzkentällä kuin rockmaastossa. Yhteistyökumppaneihin kuuluu monia tunnettuja koti- ja ulkomaisia artisteja, heistä mainittakoon Sami Saari, Veeti Kallio, Jukka Perko, LaVerne Buttler, Diane Schuur, Wayne Krantz ja Alex Acuna. Viime aikoina hän on tehnyt tiivistä yhteistyötä Sonja Lummeen kanssa sekä hoitanut afropianon lehtoraattia Sibelius- Akatemiassa. Musiikin maisterin tutkinnon Max suoritti Sibelius-Akatemian jazzmusiikin osastolla vuonna 1993.

Timo Tolonen – basso

Basistivirtuoosimme Timo Tolonen tunnetaan ehkä parhaiten yhteistyöstään Lenni-Kalle Taipaleen kanssa. Hän on tämän päivän käytetyimpiä freelance basisteja ja artistit kuten Oiling Boiling Rhythm`n Bluesband, Kaija Koo sekä Emmi ovat työllistäneet Timoa. Uusimpana aluevaltauksena on liittyminen legendaariseen showbändiin Leningrad Cowboys:iin.

Tomi Salesvuo – rummut

Sibelius-Akatemian jazzmusiikin osastolta vuonna 2002 valmistunut, Yhdysvalloissa sekä Saksassa opiskellut Tomi Salesvuo (s.1972) soittaa mm. How Many Sisters, Kelly Gang, SuomiSolmu ja Emma Larsson (SWE) yhtyeissä. UMO:n riveissä säännöllisesti vieraillut, Lappeenranta Big Bandin kasvatti on tehnyt myös merkittävän uran pedagogina. Tomi oli yksi toimintansa lopettaneen XL-yhtyeen muusikoista 12 vuoden ajan, soittaen konsertteja aina USA:ta myöden. Yhtyeeltä jäi historiaan viisi studioalbumia ja live-levy (PohjolaRecords ) sekä live-DVD.

To 13.3.2008 klo 21.00
Ravintola Dubrovnik, Eerikinkatu 11
Liput: 7/ 4 euroa