DIG 2007

874
lukukertaa

Sibelius-Akatemian jazzosaston vuotuinen DIG.-konserttitapahtuma lähestyy. Järjestyksessä viidennen DIGin tapahtumapaikkana on Bio Rex, Mannerheimintie 22-24. Tapahtumat pääesiintyjinä ovat Victoria Tolstoy & Trio (Jakob Karlzon, piano, Hans Andersson, basso ja Rasmus Kihlberg, rummut) sekä The Five Corners Quintet, feat. Severi Pyysalo, vibes.

Konsertissa jaetaan myös vuotuinen Cazenove-stipendi lahjakkaalle Jazz-osaston opiskelijalle. Bio Rexin salissa tapahtuvan konsertin jälkeen on aulan baarissa luvassa vielä Midnight Jam Session, jossa kuullaan osaston opiskelijoita ja opettajia.

Ruotsalainen VIKTORIA TOLSTOY on 32-vuotias superlahjakas jazzlaulajatar, joka on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt saavuttaa kansainvälistä mainetta ja menestystä. Tolstoy ei ole koskaan käynyt laulutunneilla, niinpä hänen äänessään on säilynyt omaperäisen voimakas ja kesytön soundi. Viktoria Tolstoy elää hetkessä ja ottaa yleisönsä aina yhtä komeasti. Värikäs ja valloittava persoonallisuus ja henkeäsalpaavan koskettava esiintyminen ovat vieneet Tolstoyn huipulle, mutta hän tähtää vielä korkeammalle. Hän on urallaan esiintynyt jazzin ruotsalaisten suurnimien sekä kansainvälisten tähtien kanssa (mm. McCoy Tyner, Ray Brown, Toots Thielemans, Svante Thuresson, Putte Wickman, Arne Domnerus, Ulf Wakenius, Jojje Wadenius, Esbjörn Svensson, Nils Landgren…)

Omia levytyksiä Victorialla on yhteensä kahdeksan albumia vuosilta 1994-2006.

Median lempilapsi hänestä tuli, kun hän tarttui mikrofoniin ensimmäisen kerran, ja sama meno jatkuu. Kannattaa siis valmistautua Tolstoyn saapumiseen kunnolla ja pitää odotukset korkealla.

ONKOHAN…Kyllä, venäläinen kirjailija Leo Tolstoi oli Viktorian isoisoisoisä.

The Five Corners Quintet on tämän hetken kuumimpia tanssijazz- kokoonpanoja. Studiossa TFCQ on tuottaja Tuomas Kallion ideoima, kollaasimaisesti työstettävä projekti 2000-lukulaiseen tyyliin. Lavalla projekti muuttuu oikeaksi jazz-bändiksi, jossa soittavat Jukka Eskola (trumpetti), Timo Lassy (saksofoni), Mikael Jakobsson (piano), Antti Lötjönen (basso) ja Teppo Mäkynen (rummut).

The Five Corners Quintetin ensimmäinen albumi, kiitelty ”Chasin’ The Jazz Gone By” on julkaistu Suomessa ja Skandinaviassa, Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Japanissa. Viime vuonna The Five Corners Quintet kiersi useampaan kertaan Euroopassa (mukana mm. Roskilde ja North Sea Jazz) ja Japanissa sekä teki ensimmäisen Yhdysvaltain kiertueensa.

Kvintetin kaikki jäsenet ovat opiskelleet Sibelius-Akatemian jazzosastolla, jonka opettajina osa heistä nykyisin toimii.

DIG 2007 08.10.2007 klo 21.00 Bio Rex, Helsinki. Liput: 15 / 8 e.