Chris Potter DIG-tapahtumaan

1229
lukukertaa

Sibelius-Akatemian jazzosaston vuotuinen DIG.-konserttitapahtuma järjestetään nyt neljättä kertaa Umo Jazz Housessa Helsingissä. Tapahtuman päävieraana on Chris Potter Quartet: Wayne Krantz, kitara, Fima Ephron, basso ja Ari Hoenig, rummut ja Chris Potter, saksofoni. Potterin yhtye esiintyy Umo Jazz Housessa 22.3.2005.

CHRIS POTTER (USA), saksofoni, s. 1971. Chris Potter on tämän hetken arvostetuimpia ja kuumimpia nimiä modernin jazzin kentällä. Hän aloitti uransa soittamalla legendaarisen trumpetisti Red Rodneyn kokoonpanossa. Hänen uraansa kuuluu esiintymisiä ja levytyksiä mm. seuraavien muusikoiden kanssa: Jim Hall, Ray Brown, James Moody, Steve Swallow, John Patitucci, Steely Dan ja The Mingus Big Bändin kanssa. Omia levytyksiä Potterilla on yhteensä kaksitoista albumia vuosilta 1992-2002. Hänelle myönnettiin vuonna 2000 JAZZPAR -palkinto Tanskassa. Hän on tähän mennessä nuorin palkinnon saaja kautta aikojen. Vuonna 1999 Chris Potter oli Grammy-ehdokkaana parhaasta jazz instrumentaalisoolosta Joanne Brackeen ”Pink Elephant Magic”-levyllä ja tämän lisäksi hän oli mukana soittamassa Steely Danin Grammyn voittaneella ”Two Against Nature” -albumilla vuonna 2000. Potter on edelleen kysytty rivimuusikko ja soittaa monessa huippuyhtyeessä, mm. Dave Hollandin Kvintetti ja Dave Douglasin Magic Triangle Kvartetti, Paul Motian´s Eletric Bebop Band sekä oma jazzkvartetti.

Lisäksi kitaristi Jarno Kukkonen johtaa kahtena iltana 23.-24.3.2005 Ron McCluren vahvistaman kotimaisen huippumiehistön 60-70-lukujen vaihteen rock- jazzin kimppuun teemalla ”Early Fusion of The Fourth Way, Joe Henderson and Herbie Hancock” .

Tässä konsertissa kitaristi Jarno Kukkonen pyrkii täydentämään edellisissä jatkotutkintokonserteissa lanseerattua varhaisen rockjazzin kokonaiskuvaa Fourth Way -yhtyeen, Joe Hendersonin ja Herbie Hancockin musiikilla vuosilta 1969-72. Konsertin alkupuoli koostuu Fourth Way -yhtyeen kolmelta julkaistulta äänitteeltä koostetusta materiaalista, jota esitetään kvartetilla. Loppupuolen Hendersonin ja Hancockin kappaleita täydentää kaksi vaskipuhallinta.

Jarno Kukkonen, kitara
Antti Rissanen, pasuuna
Tero Saarti, trumpetti
Kari Ikonen, kosketinsoittimet
Ron McClure, basso
Mika Kallio, rummut