UMO: Beauty and the beast: UMO plays the music of Pekka Pohjola

2063
lukukertaa

2010 UMO Recordings UMOCD110

Cover photo: Leif Öster / YLE ; Design: Sami Hokkanen. 

1.The plot thickens = Nykivä keskustelu tuntemattoman kanssa -studio 1977-
2.Dancing in the dark -studio 1979-
3.Sampoliini -studio 1981-
4.Imppu’s tango -studio 1981-
5.Beauty and the beast -live 1989-
6.Metropolitan = Us, part 1 -live 2000-
7.Views = Us, part 2 -live 2000-
8.Us = Us, part 3 -live 2000-
9.Us = Us, part 3 -live 2004-

All music composed and arranged by Pekka Pohjola, except 3 composed Pekka Pohjola and Seppo Tyni.

1: Esko Linnavalli (cond), Kaj Backlund, Esko Heikkinen, Markku Johansson, Simo Salminen (tp), Juhani Aalto, Petri Juutilainen, Mircea Stan (tb), Tom Bildo (b-tb), Eero Koivistoinen (ss, ts), Pekka Pöyry (ss, as, fl), Juhani Aaltonen (as, fl), Teemu Salminen (ts, cl), Pentti Lahti (bs, fl), Olli Ahvenlahti (el-p), Otto Berger (g), Pekka Pohjola (b), Esko Rosnell (dr).

Recorded 1977 by Harold Burgon, Soundtrack Studio, Helsinki
Produced by Erkki Lehtola / YLE

2: Esko Linnavalli (cond), Kaj Backlund, Esko Heikkinen, Markku Johansson, Simo Salminen (tp), Juhani Aalto, Petri Juutilainen, Mircea Stan (tb), Tom Bildo (b-tb), Eero Koivistoinen (ts), Pekka Pöyry (ss, as), Juhani Aaltonen (as), Teemu Salminen (ts), Pentti Lahti (bs), Olli Ahvenlahti (el-p), Otto Berger (g), Pekka Pohjola (b), Esko Rosnell (dr).

Recorded 1979 by Iain Churches, Soundtrack Studio, Helsinki
Produced by Hannu Saxelin / YLE

3, 4: Esko Linnavalli (cond), Esko Heikkinen, Markku Johansson, Esa Koponen, Leif Källman (tp), Juhani Aalto, Petri Juutilainen, Mircea Stan (tb), Tom Bildo (b-tb), Eero Koivistoinen (ss, ts), Juhani Aaltonen (ts), Teemu Salminen (as, cl), Pentti Lahti (as), Unto Haapa-aho (bs, al), Pekka Tyni (p), Seppo Tyni (g), Pekka Pohjola (b), Esko Rosnell (dr).

Recorded 1981 by Harri Sutinen, MTV Studio, Helsinki
Produced by Veli-Pekka Heinonen / YLE

5: Esko Linnavalli (cond), Esko Heikkinen, Timo Paasonen, Antero Priha, Simo Salminen (tp), Juhani Aalto, Mircea Stan, Markku Veijonsuo (tb), Mikael Långbacka (b-tb), Jukka Perko (as), Kari Heinilä (ts, fl), Teemu Salminen (ts, fl), Pentti Lahti (as, fl), Pepa Päivinen (bs), Seppo Kantonen (p), Pekka Luukka (g), Pekka Pohjola (b), Jukkis Uotila (dr), Jartsa Karvonen (perc).

Recorded 1989 by Antti Sjöholm, Studio Julius, Helsinki
Produced by Veli-Pekka Heinonen / YLE

6, 7, 8: Kari Heinilä (cond), Esko Heikkinen, Timo Paasonen, Mikko Pettinen, Tero Saarti (tp), JuhanJari Hongisto, Matti Lappalainen, Pekka Laukkanen (tb), Mikael Långbacka (b-tb), Jouni Järvelä (as), Mikko Mäkinen (as, fl), Manuel Dunkel (ts), Teemu Salminen (ts, fl), Jari Perkiömäki (bs), Jarmo Savolainen (p, synt), Pekka Sarmanto (b), Mika Kallio (dr).

Recorded 4/2000 by Tarmo Haatanen, Cafe Carusel, Helsinki
Produced by Veli-Pekka Heinonen / YLE

9: Mikko Hassinen (cond), Jan Kohlin, Timo Paasonen, Mikko Pettinen, Tero Saarti (tp), Pekka Laukkanen, Mikko Mustonen, Antti Rissanen (tb), Mikael Långbacka (b-tb), Ari Jokelainen (as), Pentti Lahti (as), Manuel Dunkel (ts), Teemu Salminen (ts, fl), Mikko Mäkinen (bs), Seppo Kantonen (p), Ville Huolman (b), Anssi Nykänen (dr).

Recorded 3/2004 by Tarmo Haatanen, UMO Jazz House, Helsinki
Produced by Veli-Pekka Heinonen / YLE

Compilation co-produced by Umo Jazz Orchestra, YLE Culture/Music programs and Provisual Ltd.
Ececutive producers: Jari Hyttinen, Tuomas Noreila
Produced for release: Juha Nikulainen
Assistant producer: Veli-Pekka Heinonen
Production manager: Sami Hokkanen
CD-mastering: Esa Santonen, DER