Komi, Tuija: Midnight sun

1216
lukukertaa
Photo: Dirk Schiff ; Artwork: Mario Sütel.

2018 Chros CACD8501

1.Land of the midnight sun (Tuija Komi)
2.Music is the magic (Abbey Lincoln)
3.Thank you for the music (Benny Andersson, Björn Ulvaeus)
4.Gabriella’s song (Stephan Dan Nilsson, Py Marie E. Backman)
5.Samba tzigane (Dusko Goykovich, Tuija Komi)
6.Sinua, sinua rakastan (Kaj Chydenius, Aulikki Oksanen)
7.You make me feel brand new (Thom Bell, Linda Creed)
8.Suru on kunniavieras (J. Vartiainen, J. Immonen, Mariska)
9.It’s too late (Carole King, Toni Stern)
10.Miksi juuri hän (Jussi Tuurna, Eppu Nuotio)
11.Peppi Pitkätossu (Jan Johansson, Kari Tuomisaari)
12.Feeling good (Lesley Bricusse, Anthony Newley)
13.If I had my life to live over (Moe Jaffe, Henry H. Tobias, Larry Vincent)

Tuija Komi (vocals, arrangements), Walter Lang (piano, FX, arrangements), Peter Cudek (bass), Martin Kolb (drums).

Produced by Tuija Komi
Recorded, mixed and mastered at Mastermixstudio, Munich

Arvio: 2 tähteä

 

Saksassa asuva Tuija Komi on jazz-laulajana itseoppinut luonnonlapsi. Terve äänimateriaali ja maneeriton tekeminen ovat Komin vahvuuksia. Laulajalle ominaisinta on kevyt ja reipas iloittelu, tuntuu kuin hän olisi aina hymyssä suin laulaessaankin. Positiivisuus on hieno arvo.

Vastaavasti syvyyden tai peräti syvällisyyden saaminen tulkintoihin ei niin vain onnistukaan. Säestävä trio pianisti Walter Langin johdolla antaisi tähän mahdollisuuden, mutta laulajasta itsestään jää roikkumaan. Hidastaminen ja hiljentäminen ei vielä riitä mihinkään, jos nyansseja vain ei löydy, kertoo Peppi Pitkätossun esimerkki. Mahdollisuuksia olisi paljon parempaan, tuntuu Gabriella’s song vinkkaavan.

Komin pääkieli on englanti, mutta seassa on yhden ruotsinkielisen ohella suomenkielisiäkin lauluja, esimerkiksi Kaj Chydeniusta ja Jenni Vartiaista. Kokonaisuus on lopulta melko sekava muutenkin kuin kielellisesti kun mennään Abbasta Abbey Lincolnin kautta Carole Kingiin. Midnight sun -koostella soi kuin cocktail-tilaisuuden taustabändi, joka soittaa ja laulaa vähän mitä sattuu, eri genrejen hittibiisejä taatusti ketään millään tavalla häiritsemättä.