Herd julkaisee uuden albumin

2226
lukukertaa
Design by Matti Nives.

Vibrafonisti Panu Savolaisen johtama jazztrio Herd julkaisee uuden albuminsa X perjantaina 15.2.2019. Digitaalisesti, CD:nä, vinyylinä sekä kasettina julkaistava albumi käynnistää vuonna 2009 perustetun kolmikon 10-vuotisjuhlavuoden, ja siltä on tähän mennessä julkaistu singlet Music for Situations sekä Motion.

Savolaisen, basisti Mikko Pellisen sekä rumpali Tuomas Timosen muodostoma Herd tunnetaan erityisesti lukuisista eri yhteistyöprojekteistaan, joista tunnetuimpana suomalaiseen jazziskelmään pureutunut huippusuosittu Jazzbasilli yhdessä laulaja Aili Ikosen kanssa. Debyyttialbuminsa Live!! vuonna 2011 julkaissut yhtye on pysynyt aktiivisena mm. isännöimällä omia HERD-klubejaan Kansallisteatterin Lavaklubilla, Hämeenlinnassa sekä Lahdessa 2012-14, voittamalla arvostetun European Jazz Competition -jazzyhtyekilpailun Hollannin North Sea Jazz -festivaalilla, sekä kiertämällä mm. Meksikossa (2012), Australiassa (2015) sekä Etiopiassa (2016-17). Merkittävän noston uralleen yhtye sai esiintyessään yhdeksän päivää Pori Jazzin house bandina 2010, jolloin Savolainen myös valittiin festivaalin Vuoden taiteilijaksi.

Uudella X-albumillaan Herd palaa jäsentensä omilla sävellyksillä juurilleen moniulotteisen sekä melankolisen kauniin triosoiton pariin. Heinäkuussa 2018 taltioitu äänite hyödyntää rohkeasti studioteknologian mahdollisuuksia, mutta livenä Herd luottaa edelleen vankasti akustisen svenginsä dynamiikkaan. ”Herd on ollut tärkeä kasvualusta itselleni muusikkona, ja suuri vaikuttaja sen suhteen, mihin olen urallani päätynyt”, Panu Savolainen kertoo. ”Tuleva albumi on yhteenveto tekemisistämme monen vuoden ajalta, sillä huolimatta runsaasta keikkailuista eri vieraiden kanssa, on jo seitsemän vuotta vanha debyyttimme ainoa albumijulkaisumme triona. Albumilla toivon mukaan kuuluu monipuoliset tekemisemme hyvin erilaisten muusikoiden ja musiikkityylien parissa.”

X-albumin julkaisee Panu Savolaisen oma yhtiö Doorbell Music. Varsinainen levynjulkaisukonsertti kuullaan Helsingin G Livelabissa ke 20.2., minkä lisäksi yhtye esiintyy helmi-maaliskuussa Hämeenlinnassa, Riihimäellä, Lahdessa ja Tallinnassa.

”Herdin vahvuuksia on myös se, että kaikki säveltävät. Trio on kehittänyt parhaille trioille ominaista vuorovaikutuksen taikaa, joka on enemmän kuin osiensa summa.” -Jukka Hauru / Helsingin Sanomat

”…jo ensi äänistä alkaen oli selvää, että yhtye on huikeassa iskussa – jos mahdollista entistäkin paremmassa. Todella suvereenia osaamista […], oli sitten kyse soittamisesta, sooloista, säveltämisestä tai sovittamisesta.” – Jyri Ojala / Karjalainen

Levynjulkaisukonsertit:

16.2. Suistoklubi, Hämeenlinna
20.2. G Livelab, Helsinki
21.2. Vihreä Talo, Riihimäki
2.3. Pikkuteatteri, Lahti
20.3. Philly Joe’s, Tallinna

Herd: X (digi, CD, vinyyli & kasetti)
Julkaisupäivä 15.2.2019
Doorbell Music 2019, DOORBELL0004 (CD), DOORBELL0005 (vinyyli), DOORBELL0006 (kasetti)
Jakelu: Texicalli Digital Distribution / texicalli@texicallirecords.com

Panu Savolainen – vibrafoni, marimba ja kellopeli, Mikko Pellinen – ukulelebasso, Tuomas Timonen – rummut.

1. Music for Situations / 2. Closer Together / 3. Exit / 4. From the Last Page / 5. Cold Wind / 6. Woodpecker’s Dream / 7. Clouds / 8. Beat / 9. Fulham / 10. New Beginning / 11. Motion

Sävellykset Panu Savolainen (1., 4., 5., 8., 9., 10. & 11.), Mikko Pellinen (2., 3. & 7.) ja Tuomas Timonen (6.).

Music for Situations -video (YouTube)
Herd Spotifyssa

www.facebook.com/herdtrio
www.panusavolainen.com/herd