Vesala, Martti: Stars aligned

1874
lukukertaa
Cover photography by Tero Ahonen ; Cover design by Nina Sangenstedt.

Martti Vesala Soundpost Quartet: Stars aligned
2018 Ozella OZO80CD

1. Compulsion
2. The Sun’s Eye
3. Stars Aligned
4. A Murder Of Crows
5. The Lost Sea
6. Rooftops
7. Murky Green
8. Driving Force

All music by Martti Vesala.

Martti Vesala (trumpet, fluegelhorn), Petri Puolitaival (tenor saxophone, alto flute), Joonas Haavisto (piano) Juho Kivivuori (double bass), Ville Pynssi (drums, percussion).

Produced by Martti Vesala
Recorded 12/2016 at Finnvox Studios, Helsinki by Miikka Huttunen
Mixed 2/2017 by Miikka Huttunen at Neomusic
Mastered 3/2017 by Svante Forsbäck at Chartmakers West

Arvio: 4 tähteä

 

Trumpetisti Martti Vesalan johtama Soundpost Quintet jatkaa linjallaan: kakkoslevy on samaa erinomaista sarjaa kuin vuoden 2016 lopussa ilmestynyt debyyttikin.

Bändi svengaa loistokkaasti, solistinen voima on huomattavaa Vesalan, saksofonisti Petri Puolitaipaleen ja pianisti Joonas Haaviston myötä, ja sounditkin ovat tutusti viimeisen päälle.

Teemoissa suurimman huomion saa Vesalan ja Puolitaipaleen keskinäinen suhde, aukeaa se sitten unosonojen tai risteävien linjojen kautta. Mukavan jippona on alttohuilun huokoinen vierailu fonin tilalla.

Soundpostin tunnustettuna lähtökohtana on 60-luvun post bop Miles Davisista Wayne Shorteriin, ja edelleenkään musiikillinen omaperäisyys ei vielä ole aivan samalla tasolla ensiluokkaisen toteutuksen kanssa. Tulevaisuuteen uskon kuitenkin vahvasti, sillä etenkin levyn viimeisissä biiseissä on selviä merkkejä siitä, että Vesala on löytämässä ikioman tien eteenpäin.

Nykyisellään Soundpost Quintet on joka tapauksessa amerikkalaismallisen jazzsvengin lippulaivoja tämän hetken Suomessa.