Josén Pimeä Puoli: Ihanasti kyyninen

2620
lukukertaa
Kuvitus Jaaku Palo ; Graafinen suunnittelu Tero Juuti.

2018 KummaHC Tuotanto J88001

1.Ihanasti kyyninen
2.Tiskata saa
3.Beguine-nainen
4.Kova luu
5.Foliohattuhommaa
6.Tuhkaa
7.Hoivailija
8.BUM BUM
9.Mies, nainen & rakkaus
10.Tajunnanvirtaa
11.Sanan helinää

Kaikki sävellykset ja sanoitukset José Mäenpää, sovitukset Josén Pimeä Puoli.

Josén Pimeä Puoli: Jose Mäenpää (laulu, piano, Wurlitzer, Mellotron, trumpetti), Arto Nurmi (kontrabasso, Coronado-basso, taustalaulut), Jussi Miettola (rummut, taustalaulut).

Vierailijat: Pedro Hietanen (hanuri), Abdissa Assefa (clavesit), Pope Puolitaival (tenorisaksofoni), Heikki Tuhkanen (pasuuna).

Äänitys ja miksaus Abdissa Assefa at Ambience Studios
Äänitysassistentti Toni Nordlund
Masterointi Pauli Saastamoinen at Finnvox
Vinyylimasterin kaiverrus Timmion Cutting Lab
Tuotanto Jose Mäenpää

 

Arvio: 3,5 tähteä

 

Jose Mäenpää ja Jay Kortehisto päättivät pitää levyjensä julkkarit yhteisvoimin 9.3.2018. Hyvää yhteistyötä, samalla vaivalla esittelyyn saatiin kaksi ”uutta” suomalaista miespuolista jazzlaulajaa. ”Uutta” lainausmerkissä siksi että sekä Kortehisto että Mäenpää ovat muusikoina kulkeneet jo pitkän taipaleen, pasuuna ja trumpetti pääsoittimaan.

Mieslaulajia ei suomijazzissa ole liikaa, ja kielivalinta tuo vielä oman mausteensa. Siinä missä Kortehistolla on sävellyspuolella ollut apuna Pope Puolitaival, sanoittajina Kanerva Pasanen ja Juki Välipakka, Mäenpää on tehnyt kaiken itse, sävelet ja sanat.

Mäenpää onnistuu, laulaja-lauluntekijyys on luontaista.

Musiikillisesti Josén pimeällä puolella seilataan iskelmäjazzin ja groovehurvittelun ristiaallokossa ajoittaisin etnojazzmaustein. Sekoitus on sellainen, että muutamat biisit tuovat jo mieleen Remu and His Allstars -porukan hilipatimeiningin.

Mukavan kepeät sanoitukset ja bändin rento svengi pistävät kuulijan myhäilemään. Levyn juju löytyy kuitenkin laulusta. Mäenpään muheva soundi ja viivyttelevä fraseeraus on persoonallinen, sympaattinen ja erinomaisen viihdyttävä paketti.