Turku Jazz Festival käynnistyy torstaina 8.3.

1197
lukukertaa

Suomen toiseksi vanhin jazzfestivaali Turku Jazz Festival tarjoilee tulevana viikonloppuna 8.-11.3. jazzin kansainvälisiä ja kotimaisia  huippuartisteja. Festivaalin torstainen avauskonsertti Åbo Svenska Teaterilla vie yleisön konserttimatkalle 40-50-luvun crime jazzin ja film noirin tummanpuhuviin maisemiin.

Uudistunut festivaali käynnistyy torstai-iltana 8.3. avajaiskonsertilla Åbo Svenska Teaterin suurella näyttämöllä Turku Jazz Orchestran esittämän Jazz Noir -teoksen voimin. Assosiaationsa tummanpuhuvista intohimodraamoista ja rikoselokuvien klassikoista lainaava teos on Jussi Lampelan säveltämä ja johtama musiikillinen kokonaisuus big bandille, kahdelle solistille, ääninauhalle ja visuaaliselle lavaprojisoinnille.

Jazzmusiikki on usein yhdistetty elokuvan kielessä ihmismielen paheiden ja rikosten tulkiksi, ja soivia esikuvia Lampelan projektille ovatkin lukuisat Hollywoodin elokuvasäveltäjät, kuten Elmer Bernstein ja Henry Mancini teoksineen. Jazz Noir -illan solisteina ovat maamme eturivin jazzpuhaltajat, saksofonisti Jukka Perko ja trumpetisti Jukka Eskola. Elokuvallisen jännitystunnelman upeaan ÅST:n konserttisaliin tuo läpi konsertin jatkuva videotaiteilija Joonas Tikkasen videoinstallaatio klassisista film noir -elokuvien maisemista ja nauhalta kuultavat katkelmat muutamista aikakauden tärkeimmistä poliittisista puheista.

Turku Jazz Festival jatkuu perjantaina ja lauantaina Logomon uudistetuissa Teatro-tiloissa, kolmella eri näyttämöllä. Viikonlopun aikana juhlitaan näyttävästi 50-vuotiasta Severi Pyysaloa. Maestron kanssa lavalle nousevat mm. Vesa-Matti Loiri, Jukka Perko, Antti Sarpila ja Reiska Laine sekä ensimmäistä kertaa festivaalilla esiintyvä Turun filharmoninen orkesteri. Kansainväliset tähtinimet ovat amerikkalainen huippusaksofonisti Chris Potter ja ruotsalaisvokalisti Rigmor Gustafsson. Logomon musiikkikeitaassa jazzista nautitaan pitkän kaavan mukaan aina yöjameihin saakka ja sunnuntaina festivaali päättyy leppoisaan jazzbrunssiin Tiirikkalassa.

Turku Jazz Festival 2018 – avajaiskonsertti

Turku Jazz Orchestra & Jussi Lampela: Jazz Noir feat. Jukka Perko & Jukka Eskola
To 8.3.2018 klo 19
Åbo Svenska Teater, Aurakatu 10

Turku Jazz Orchestra
Jussi Lampela – kapellimestari, sävellys
Jukka Perko – saksofoni
Jukka Eskola – trumpetti
Joonas Tikkanen – videoinstallaatio

Ennakkoliput: Ticketmaster ja ÅST:n lippukassa, Hansakortteli.
Liput 10-33 €, katso tarkemmat tiedot lipunmyyntisivulta.

Esityksen kesto on n. 2 tuntia. Konsertissa on väliaika.

TURKU JAZZ FESTIVAL 2018 – OHJELMA

TORSTAI 8.3.
Åbo Svenska Teater, Aurakatu 10
klo 19.00 Turku Jazz Orchestra & Jussi Lampela: JAZZ NOIR feat. Jukka Perko & Jukka Eskola

Tiirikkala, Linnankatu 3
klo 22.00 Turun konservatorion workshop & Max Zenger + Jam Session

PERJANTAI 9.3.
Logomo, Köydenpunojankatu 14
klo 16.30 Teatro: Meet & greet JUKKA PERKO (vain jäsenille)
klo 17.00 Teatro: MAXXXTET
klo 18.00 Galleria: JUSSI LEHTONEN BAND
klo 19.30 Teatro-sali: CHRIS POTTER UNDERGROUND (US)
klo 21.00 Galleria: AKI RISSANEN – MARI PALO: SININEN SYKSY
klo 22.30 Teatro-sali: SEVERI PYYSALO 50 & VESA-MATTI LOIRI, JUKKA PERKO, ANTTI SARPILA JA REISKA LAINE
klo 24.00 Teatro: JAM SESSION

LAUANTAI 10.3.
Logomo, Köydenpunojankatu 14
klo 17.00 Teatro: GRAND FEAT. ILKKA AROLA
klo 18.00 Galleria: TURKU JAZZIN VUODEN ARTISTI 2018: MAX ZENGER GLOBUS
klo 19.30 Teatro-sali: SEVERI PYYSALO 50 & TURUN FILHARMONINEN ORKESTERI
klo 21.00 Galleria: RIGMOR GUSTAFSSON QUARTET (SE)
klo 22.30 Teatro-sali: VERNERI POHJOLA GROUP: PEKKA
klo 24.00 Teatro: JAM SESSION

SUNNUNTAI 11.3.
Tiirikkala, Linnankatu 3
klo 12.00 Jazzbrunssi: MILO & MOSES
klo 14.00 FINAL JAM SESSION