Huhtala, Jori: Jori Huhtala 3

2856
lukukertaa
Photo by Antti Kujanpää ; Layout by Jori Huhtala.

2018 Fredriksson Music FRMCD024

1.Rapids
2.Idleness
3.Introduction
4.Different paces
5.Better days
6.Fat pad
7.From ashes
8.Undulating
9.Sounds from suburban summer

All music composed and arranged by Jori Huhtala.

Jori Huhtala (double bass), Jussi Kannaste (tenor saxophone), Aki Rissanen (piano).

Produced by Jori Huhtala
Recorded 8/2017 in Kallio-Kuninkala, Järvenpää
Recording engineer: Mikko Raita
Mixed by Mikko Raita and Jori Huhtala at Studio Kekkonen
Mastered by Svante Forsbäck at Chartmakers West

Arvio: 4 tähteä

 

Erinomainen levy. Rooleissa kolme hienoa muusikkoa, kaikki erittäin pitkälle kouluttautuneita, lahjakkuuksiaan pitkään syventäneitä ja jalostaneita. Voi vain yrittää kuvitella miten mahtavaa on olla tällaisen kollektiivin jäsen, liikkua näin korkealla musiikintekemisen tasolla, silti paineettoman ja pakottoman tuntuisesti.

Triolevylleen Huhtala on rakentanut ihanan tasapainon kolmen taiteilijan välille. Niin paljon kuin tähtisolisteja ihaillaankin, tasavaltainen lähestymistapa on sittenkin täydellisin ja täyteläisin tapa tehdä jazzia. Sykähdyttävät impulssit tulevat nyt tasaisesti kolmesta lähteestä.

Tasapuolisuus on hieman hämmästyttävääkin, kun ajattelee miten tiukasti toteutus on ollut Huhtalan näpeissä. Basisti on säveltänyt kaiken, sovittanut kaiken, ollut miksaamassa levyä ja vastaa myös tuottajana kokonaisuudesta.

Trioihanteen tavoittaminen kertoo paljon Huhtalan kypsyydestä musiikintekijänä. Kvaldassa aloitellessaan säveltäjä-basisti oli huima varhaiskypsä lupaus, nyt hän on koko jazzkentän arvostama tekijä. Lupausten perään ei enää kukaan kysele, kunhan vain nautiskelemme korkeimman tason triomagiasta. Ammennettavaa riittää!