Jori Huhtala 3 kiertueella

1544
lukukertaa
Kuva: Antti Kujanpää.

Basisti Jori Huhtalan trio on uudenlainen yhtyekonsepti suomalaisella jazzkentällä. Yhtye rakentaa musiikissaan vahvoja tunnelmia ja äänimaisemia, jotka kutsuvat kuulijaansa heittäytymään mielikuviensa vietäväksi. Huhtalan sävellyksissä yhdistyvät harkittu vähäeleisyys sekä monitahoisesti polveileva rytmikkyys, jotka antavat pohjan yhtyeen jäsenten lennokkaille improvisaatioille. Jori Huhtala 3 julkaisee uuden albuminsa helmikuussa 2018 ja kiertää Suomea kuuden konsertin kiertueella.

Kontrabasisti-säveltäjä Jori Huhtala on jo vuosien ajan kuulunut suomalaisten jazzinstrumentalistien kärkikaartiin. Hänen soittoaan on kuultu viime vuosina mm. Eero Koivistoisen, Raoul Björkenheimin, Severi Pyysalon ja Jukkis Uotilan kaltaisten suomalaisen jazzin suurnimien yhtyeissä. Huhtala julkaisi kiitellyn ensialbuminsa yhtyeenjohtajana vuonna 2015 kvintetillä Jori Huhtala 5.

Saksofonisti Jussi Kannaste on yksi suomalaisen nykyjazzin kiistattomia kärkipuhaltajia. Hänen sielukasta ja tarinallista soittoaan on viime vuosina kuultu mm. yhtyeissä Jaska Lukkarinen Trio, Teppo Mäkynen 3TM, sekä KVR (Kannaste-Viinikainen-Riippa).

Pianisti Aki Rissanen on tällä hetkellä kiinnostavimpia suomalaisia jazzartisteja niin kotimaassamme kuin kansainvälisestikin. Hänen oma trionsa on julkaissut juuri toisen albuminsa ja esiintyy aktiivisesti ympäri maailman. Omien yhtyeidensä lisäksi Rissasen taiturimaista kosketintyöskentelyä on todistettu mm. Verneri Pohjolan, Mikko Hassisen ja Lauri Porran yhtyeissä.

JORI HUHTALA 3
Jussi Kannaste – tenorisaksofoni
Aki Rissanen – piano
Jori Huhtala – kontrabasso ja sävellykset

LEVYNJULKAISUKIERTUE:
Pe 9.2. April Jazz Club, Tapiola Garden, Espoo
Ma 12.2. Eclipse Jazz Club, Kulttuuriravintola Kivi, Tampere
Ti 13.2. Jazz JKL, Poppari, Jyväskylä
To 15.2. JazzAnti, Ravintola Laulumiehet, Helsinki
Pe 16.2. Flame Jazz, Logomo M1, Turku
La 17.2. Jazzkerho-76, Konservatorion sali, Joensuu