Zander: Tape 686

1880
lukukertaa
Cover design and photos by Tuomas Timonen.

2017 PICO15 (C-kasetti, mukana latauskoodi)

1.Huttu-ukko (Haavisto)
2.Polyester-Bobby (Timonen)
3.Tape 686 (Haavisto, Kivivuori, Timonen)
4. Moxis-Khan (Kivivuori)
5.In between two moons (Timonen)
8.Tape 689 (Haavisto, Timonen)

Joonas Haavisto (wurlitzer, keyboards), Juho Kivivuori (bass, synth bass), Tuomas Timonen (drums, keyboards, programming).

Recorded 12/2016 at Picosa Studios, Helsinki
Recording, mixing, editing, mastering by Tuomas Timonen

Arvio: 4,5 tähteä

 

Zander palaa, ja yhtä riemullisena kuin ennnenkin. Jälleen albumi julkaistaan ainoastaan C-kasettina ja latauskoodina.

Vintage-syntikkasoundit, monipuolisesti soiva sähköpiano, sähköbasso ja syntikkabasso, tiukat rumpukompit. Yllättäviä käänteitä ei kaihdeta, eikä outoja jakojakaan, jos sille päälle satutaan. Zanderin groovailu on hieman häröilevää ja hykerryttävää, ja kun bändi lähtee lentoon, siitä on ensin oksat pois, ja sitten alkaa kaatua jo runkojakin.

Elektroninen outoilu ja maalailu sopii sekin pirtaan. Kaikesta kuuluu, että zanderilaiset nauttivat projektistaan, hulvattomista soundikokeiluistaaan ja pidäkkeettömästä mätöstään.

Yhtyeen ykköslevyllä oli useampikin hitaasti sykkivä ja kainosti värähtelevä kappale. Tällä kertaa urheilijan leposykkeitä lähennellään albumin päättävässä kappaleparissa. In between two moons on jännä ja onnistunut kokeilu, jossa sähköpianon hidas hempeily saakin yllättäen taakseen todella rotevan rumpukompin, Tape 686 puolestaan vie toisiin galakseihin.

Zanderin kolmen kopla on kova, mutta koskapa sähköbasson kunnolla esiin päästäviä levyjä on harvassa, täytyy albumia erikseen suositella kaikille kunnolla potkivan basson ystäville. Juho Kivivuori on melkoinen meedio!