Zander: The sound of rewinding

1835
lukukertaa
Cover design and photos by Tuomas Timonen ; Band selfie by Joonas Haavisto.

2015 PICO14 (C-kasetti, mukana latauskoodi)

1.Partying quarks (Haavisto)
2.Gurtac (Timonen)
3.Offshore ghost (Timonen)
4.120 years (Timonen)
5.255-299 (Timonen)
6.Henchmen of Midas (Kivivuori)
7.Home (Haavisto)
8.Zander’s fin (Haavisto)

Joonas Haavisto (keyb), Juho Kivivuori (b), Tuomas Timonen (dr, keyb, programming).

Recorded 11/2014 at Picosa Studios, Helsinki
Recording, mixing, editing by Tuomas Timonen
Mastered by Heikki Kivelä at Das Båt, Helsinki

Arvio: 4 tähteä

 

Jahas, eipä muuta kuin C-kasetti soimaan! Kasetilla tämä Zander-yhtyeen esikoinen on tosiaan julkaistu, tosin mukana tulee myös latauskoodi, joten soittimettomat eivät jää pulaan hekään. Tässä kodissa sattuu olemaan jäljellä vielä puolentusinaa toimivaa kasettikonetta Walkmaneista alkaen, joten ei ongelmaa.

Soundit hivelevät korvia näin analogisesti, ja heti alusta lähtien on selvää että Zander on hillittömän hauska bändi. Siinä on kaksi kosketinsoittajaa, Joonas Haavisto ja Tuomas Timonen (joka hoitelee tietysti myös pääsoittimensa rummut), ja päälle super-basisti Juho Kivivuori, ja se ylimmäinen hauskuus tulee niistä kiippareista. Qurtac-biisin veroisen törkeitä soundeja harvoin kuulee, mahtavaa!

Rymistelyjen jälkeen Offshore ghost onkin yllättäen balladitempoinen sievistely ihan perinteisin keinoin, sähköpianon, sähköbasson ja rumpujen voimin. Kivivuoren basso kävelee ihan Haaviston rinnalla kunnes meno entisestään rauhoittuu ja hajoaa avaruudellisiin kihinöihin.

B-puoli pörähtää käyntiin rankalla groovejumituksella, mutta heittää herkän vaihteen päälle Kivivuoren ainoassa sävellyksessä Henchmen of Midas (muualla Timonen vie Haavistoa 4-2). Kivivuoren basso- ja Haaviston sähköpianosoolot ihastuttavat ilmavuudellaan. Perään tulee vielä toinenkin sähköpianon viemä hituri, Haaviston säröisenäkin upottavan kaunis Home. Zander’s Fin palauttaa bändin lähtöpisteeseen, riemukkaaseen syntikkarytinään, outoihin ujelluksiin ja herkullisiin häröilyihin.

Siis vähintäänkin kahden konstin kopla, ja molemmat konstit toimivat, niin syntikkahurme kuin kuulas sähköpianojazz. Zander on harvinaista herkkua, makeaa ja suolaista!