Atmos Duo: Reflections

2770
lukukertaa
Cover art: Anu Ahjokoski ; Cover design: Petri Ahjokoski.

2017 Atmos Music AMCD002

1.Reflections (A.Ahjokoski)
2.Reima’s blues (P.Ahjokoski)
3.Walking into a butterfly (A.Ahjokoski)
4.Giant schnapps (P.Ahjokoski)
5.Wavemaker (A.Ahjokoski)

Petri Ahjokoski (guitar), Anu Ahjokoski (5-string fretless electric bass).

Produced by Atmos Music
Recorded, mixed and mastered by Anu Ahjokoski

Arvio: 3,5 tähteä

 

Hempeä ja lempeä on tamperelaisen Atmos Duon äänimaailma. Nauhaton sähköbasso on yksi lempparisoittimistani, ja nyt se soi edukseen Anu Ahjokosken käsissä, kun tilaa on yllin kyllin. Petri Ahjokosken kitara asettuu samaan sointisukuun, pehmoisena ja lämpöisenä.

Duon pitkä yhteiselo kuuluu, yhteistyö on hyvin luontevaa, mennään milloin rinta rinnan, milloin jompi kumpi etualalla.

Puolisen tuntia musiikkia, viisi sävellystä, joista kaksi Petrin ja loput Anun. Boppaileva Reima’s blues on levyn rivakin, eikä sekään vallan kiireinen, Giant schnapps hidastaa hieman, ja Anun biiseissä tempot rauhoittuvat vielä lisää lopetuksen balladiin asti. Yleisilme oikeastaan temposta riippumatta on rauhallinen ja rauhoittava.

Duo soittaa kauniisti, hyvin hallitusti ja maltillisesti. Dynamiikka ja dramaturgia ovat kuitenkin niin tasaisia, että vaikutelma tahtoo välillä jäädä pikkunätiksi. Ehkäpä tuo tunne on vain albumin mittaan tulevaa pientä turtumista, sillä yksittäin kuunneltuna kappaleista ei niin vain huomautettavaa löydäkään. Hitain ja hiljaisin on minulle myös hienoin, pelkistettyä Wavemakeria huomaan toistavani kerta toisen perään.