Modernin jazzin juhlaa kesäkuun Summer Jazz Clubilla

1812
lukukertaa
Kuva: Miihkali Jaatinen.

Tiistaina 20.6. Popparissa päästään todistamaan todellista nykyjazzin ilotulitusta, kun lavalle nousevat Suomen kuumimpiin etnojazz-yhtyeisiin kuuluva, maailmallakin mainetta niittänyt Uniruukki sekä Antti Lähdesmäen ja Ari-Pekka Kauppisen musiikkia esittävä trio. Uniruukin esiintymisen myötä Summer Jazz Clubilla kuullaan ensimmäistä kertaa kannelta, ja Lähdesmäki-Kauppinen trion energinen musiikki tempaisee mukaansa niin kuulijan mielen kuin kehonkin!

Ennakkotiedoista poiketen Hilkka Louhivuori Quartetin esiintyminen kesäkuun Summer Jazz Clubilla on peruttu sairastapauksesta johtuen. Uniruukki korvaa ohjelmistossa Hilkka Louhivuori Quartetin.

UNIRUUKKI

Uniruukki vie sinut matkalle maailmaan, jossa sadunomaiset sävyt ja tunnelmat syttyvät ja sammuvat toistensa lomassa, musiikillisten yllätysten ja omituisuuksien maustamana. Uniruukin musiikki on mielikuvituksellista ja leikkisää, unimaailmanmusiikkia. Trion vauhdikkaassa menossa on kuitenkin ennemmin kyse syvän REM-unen paikasta toiseen absurdisti vaihtelevista seikkailuista kuin rennoista uneen vaipumisista. Hetkessä ollaan arvaamattoman maailmanpyörän kyydissä, toisessa taas tavataan hullunkurisia kuninkaita, tai matkustetaan pienille tuntemattomille planeetoille.

Kanteleensoittaja Aino Ruotasen sävellyksien ympärille rakentuneessa yhtyeessä soittavat hänen kanssaan rumpali Joona Räsänen ja basisti Ari-Pekka Kauppinen. Syksyllä 2015 esikoisalbuminsa julkaisseen trion yllätyksellinen, proge- ja etnovaikutteinen kantelejazz haali levylle pinon positiivisia arvosteluja, ja Kanteleliitto valitsi Uniruukin vuoden yhtyeeksi 2016. Uniruukki on keikkaillut Suomessa ja Tanskassa, ja se valittiin myös Oslo Jazz Festvalin Nordic Showcase:en, missä se esiintyi elokuussa 2016. Kesällä 2016 Uniruukin kappaleet soivat myös Japanissa.

Uniruukin kotisivut

Facebook-sivut

Lähdesmäki-Kauppinen Trio sai alkunsa vuonna 2014 Summer Jazz Clubilla, kun klubien isäntä, pianisti Antti Lähdesmäki tapasi basisti Kauppisen ensimmäistä kertaa. Fuusiosta ammentava musiikki on sävelletty yhteisten improvisaatioiden pohjalta, ja musiikin lähtökohtana on antaa sen elää ja kehittyä tilanteen mukaan.

Kaiken perustana toimiva yhteissoitto ja soundi on kehittynyt uniikiksi trion toimiessa Helsingissä viikoittain jamihousebandina yli vuoden ajan, ja sittemmin jäsenet ovat käyneet paikan päällä hakemassa oppia ja inspiraatiota musiikkiin niin pohjoismaisesta jazzista kuin afrikkalaisesta musiikista. Trion täydentää Suomen nuoren jazzin huippunimiin kuuluva rumpali Ville Luukkonen, joka on Sibelius-Akatemian lisäksi opiskellut New Yorkin maineikkaassa Manhattan School of Musicissa. Suomen jazzkentällä aktiivisena toimijana tunnettu Luukkonen on niin haluttu muusikko muiden taustalla, kuin myös omatoiminen bändiliideri, joka tuo myös New Yorkin nuoria huippumuusikoita Suomeen kanssaan soittamaan.

Summer Jazz Club Jyväskylän Popparissa tiistaina 20.6.2017 kello 21.00. Liput 8/5 euroa. Lipunmyynti ovelta 20.30, ennakkoliput Popparista.

Summer Jazz Clubin toiminta on Musiikin Edistämissäätiön tukemaa. Yhteistyössä myös Jyväskylän Yliopistopaino sekä Ravintola Poppari.

www.facebook.com/summerjazzclub

www.ravintolapoppari.fi

Edellinen artikkeliOdd Brew: Koemaisto
Seuraava artikkeliAtmos Duo: Reflections
Jaa