Resonance Band: Vibing

3165
lukukertaa
Cover by Severi Romsi.

2016 Impossible Music IMCD-17

1.As the wonder comes
2.Since I’ve been gone
3.Flags
4.Lucky you
5.Conviction
6.Observer
7.My anthem
8.Mentors of life
9.First waltz

Music by Tuomo Dahlblom.

Saku Mattila (g), Tuomo Dahlblom (g), Pekka Lehti (b), Marko Timonen (dr).

Produced by Tuomo Dahlblom
Recorded and mixed by Jyri Riikonen, E-Studio
Mastered by Petri Majuri, E-Studio

Arvio: 4,5 tähteä

 

Rankan raskauden ja leikittelevän, ilakoivan keveyden kuuleminen musiikissa yhtä aikaa oli yksi Pekka Pohjolan suurista lahjoista. Resonance Band ei ole Pohjola-imitaattori, mutta myös se osaa yhdistää upeasti näitä ääripäitä biiseissään.

Selkeimmin tämä ilmenee kun komppikitara heilimöi helakasti ja samaan aikaan soolo soi ylväänä, raskaana ja mahtipontisena.

Kahta kitaraa hyödynnetään muutenkin täysimittaisesti. Itse asiassa Vibing on yksi täysipainoisimmista kitaralevyistä pitkään aikaan.

Tämä on mahdollista vain kun myös sävellys- ja sovitustyö on kohdillaan. Kaikki kappaleet ovat Tuomo Dahlblomin kynästä, ja on anteeksiantamatonta miten vähällä huomiolla tämä ja samana vuonna (2016) ilmestynyt Piston-yhtyeen levy ovat sujahtaneet ohi. Missä ovat kansikuvajutut?

Resonanssi-yhtyeen kitarismissa on kyse monipuolisuudesta ja tyylitajusta. Teknisesti ja soundillisesti kahden kitaristin työskentely on hyvin kekseliästä ja kiinnostavaa, aina tuimasta jyrästä akustiseen duoherkistelyyn asti. Levyllä ei ole mitään turhaa, jokainen biisi on asiallinen luku tässä tyylikkäässä taidonnäytteessä.