Trio Toffa: Positive

2235
lukukertaa
Photos: Hekla Productions ; Design: Aarni Ylinen.

2016 Eclipse Music ECD-201640

1.Ozin de
2.Azonte
3.Tumbara
4.Ouelebo
5.Benin blues
6.Miwa
7.Domingassa
8.Titon to

All compositions by Noel Saizonou, except 6 (trad.).

Noel Saizonou (voc, perc), Kari Ikonen (synt, voc), Petri Kautto (g, voc)

+ additional percussions by Mamba Assefa, Kari Ikonen, Petri Kautto.

Recorded 8/2015 at Ambience Studios, Helsinki
Engineer: Petri Asiala
Assistant: Jasse Merivirta
Additional recording: Abdissa Assefa at Junkroom, Helsinki
Mixing and mastering: Abdissa Assefa at Ambience Studios, Helsinki

Arvio: 4 tähteä

 

Älpeemitoissa mennään, hienoa! CD-valtakauden pahimmat ylilyönnit ovat takana, reilun puolituntisen pitää kyllä riittää asian esittämiseen.

Trio Toffalla riittää hyvin, eihän noita elementtejä nyt niin paljoa ole: Noel Saizonoun laulu ja perkussiot, Kari Ikosen minimoog, Petri Kauton rytmi- ja soolosoitto kitaralla.

Kolmikko saa Saizonoun sävelmiin kovan draivin tai hyvän poljennon temposta riippumatta. Nopeat remuavat riemulla, hitaammat keinuvat ja kelluvat mukavasti aalloilla. Sanoista ei nyt sattuneesta syystä ymmärrä yhtikäs mitään, mutta hyvä fiilis syntyy väistämättä.

Kari Ikosen innostus moog-syntikkaan on tuottanut hienoa jälkeä jo monissa yhteyksissä (esimerkiksi oma Karikko tai Mia Simanaisen keulittama Ajaton Kvartetti), ja myös Toffan afroiloittelun se nostaa toismaailmallisiin sfääreihin. Moogin outous takaa Toffan persoonallisuuden, mutta puhtaasti svengin kannalta tilalla voisi tietysti olla mitä tahansa muutakin soittimistoa, ja silti Toffan homma toimisi. Toki on huomattava että nyt Ikonen hoitaa luontevasti myös bassopuolta syntikallaan.

Positive on levyn nimi, ja myönnettävä se on: tässä on yksi vuoden iloisimmista ja positiivisimmista pitkäsoitoista. Ottakaapas ja riehukaa mukana!