Päivinen, Pepa: Tadpoles

1933
lukukertaa
Artwork by Teemu Raudaskoski.

Pepa Päivinen & Good Romans: Tadpoles
2016 Karkia Mistika Records

1.Magi
2.Canons
3.Dwell
4.You will ascend
5.Locusts

All music by Päivinen, Filander, Miettola.

Pepa Päivinen (ts, b-cl, b-fl, perc), Ilari Filander (g), Jussi Miettola (dr, sounds).

Recorded 2/2016 on the road by Jari ”Piki” Lappalainen
Mixed & mastered by Markku Veijonsuo

Arvio: 4 tähteä

 

Multipuhaltaja Pepa Päivinen julkaisi edellisen (ja ensimmäisen) levynsä kitaristi Ilari Filanderin ja rumpali Jussi Miettolan Good Romans -duon kanssa pari vuotta sitten.

Alkuvuodesta 2016 yhteistyö oli jälleen voimissaan, kun kolmikko pääsi toteuttamaan yhteistä visiotaan Suomen Jazzliiton tukemalla Vapaat äänet -kiertueella.

Mukana helmikuun kiertueella oli äänimiehenä Jari ”Piki” Lappalainen, joka myös tallensi soitetun. Markku Veijonsuon miksauksen jälkeen kiertue sai Tadpoles-levyllä ikuisen asun.
Kolmen kimpan jujuna on Päivisen modernin, vapaan ja dramaattisen kertojanäänen yhdistäminen Filppulan ja ja Miettolan elektrofreejazziin.

Päivinen ei koskaan puhaltele niitänäitä, ja nytkin kaikki mitä tenorisaksofonista, bassoklarinetista tai bassohuilusta puskee ulos, on merkityksellistä ja syvästi vaikuttavaa. Päivisen soitossa on voimakas emotionaalinen lataus.

Ajoittaisesta romistelusta huolimatta musiikki on pysähdyttävää ja vaivuttavaa. Soundit saattavat olla rujoja, mutta kokonaisen konsertin ja sitä myöten tämän livelevyn tuloksena on taiteellinen katharsis, puhdistuminen ja uuden elämän alku.