Aura Flow: You’ll hear from me

1824
lukukertaa
Photos by Tero Ahonen ; Cover design by Pekka Tuppurainen & Grafik / Stockholm.

2014 Fredriksson Music FRMCD008

1.House on the beach (Zenger)
2.Fantasy (Zenger)
3.Meeting bop (Mäntylä)
4.Break up blues (Zenger)
5.Spring fever (Mäntylä)
6.High hopes (Mäntylä)
7.Fashion dance (Zenger)
8.You’ll hear from me

Max Zenger (as), Henri Marjamäki (g), Henri Mäntylä (p), Teemu Åkerblom (b), Jussi Fredriksson (dr).

Produced by Veli-Pekka Heinonen originally for Finnish Broadcasting Company (YLE)
Recorded 10/2013 by Hannu Perälä at Studio M1 Finnish Broadcasting Company (YLE), Helsinki, Finland
Mastered by Svante Forsbäck at Chartmakers

Arvio: 4 tähteä

Turun halki virtaava Aura-joki on surkea mutavuo, mutta kaupungin tuore jazzylpeys Aura Flow onkin jotakin aivan muuta. Nuorten muusikoiden virta on kirkas ja päämäärä selkeä.

Aura Flow päivittää jazzin perinnettä tyylikkäästi tähän päivään, eikä maistu lainkaan tympeältä traditionalismilta. Tässä jazzytimen haltuunotossa yksinkertaisesti hohkaa rakkaus lajiin. Ties mihin nuoret muusikot tästä vielä ponnistavat, mutta juuri nyt on hyvä tehdä tätä, kepeästi svengaavaa länsirannikon coolia ydinjazzia, jonka vahvuutena ovat maukkaat melodiat, huolelliset sovitukset, irtonainen improvisaatio ja kaiken kattavana lämminsoundinen ja letkeä viisikon yhteispeli.

Jazz on virtuoosien mellastuskenttää, näytönpaikat yleensä käytetään. Aura Flow ei perustu virtuoosimeininkiin, vaikka epäilemättä esimerkiksi saksofonisti Max Zengeriltä irtoaisi. Balanssi ja keskinäinen harmonia ovat Aura Flowlle näyttöjä tärkeämpiä. Keskitempot hallitsevat, ylilyönnneistä ei jälkeäkään. Kypsää meininkiä!

Kaikessa maltillisuudessaan Aura Flow saavuttaa hienosti tavoitteensa. Se ei havittele uusia ja ihmeellisiä sfäärejä, mutta puhaltaa hengen jokaikuseen kappaleeseensa.

Zengerin kaunis alttosoundi on Aura Flown keskiössä, Henri Marjamäen kitara laventaa ja leventää, tuo keveyttä yhtyesoundiiin ja vaihtelua solistipuolelle. Pianisti Henri Mäntylän hätäilemätön artikulointi on tärkeä osa yhtyeen selkeyttä ja konstailemattomuutta. Kompin kokeneemmat herrasmiehet, basisti Teemu Åkerblom ja tällä kertaa rumpuja soittava levypomo Jussi Fredriksson, takaavat tämän Auran soljuvan virtauksen. Jotain ihan muuta tämä on kuin se aina pettymyksen tuottava jokipaha!