Elifantree: Time out

1520
lukukertaa
Cover design & artwork by Espen Aaeng ; Photos by Heikki Tuuli.

2012 Eclipse Music ECD-201213

1.Tic toc (Egecioglu)
2.That girl (Lyytinen, Egecioglu)
3.Where’s your courage (Lyytinen, Egecioglu)
4.The eye (Egecioglu)
5.She’s shanged (Egecioglu)
6.Waiting (Egecioglu)
7.Puppet show (Lyytinen, Egecioglu)
8.How about a little love (Lyytinen, Egecioglu)
9.Time out (Egecioglu)

All lyrics written by Egecioglu. All songs arranged by Elifantree. Choir arrangement on track 9 by Lyytinen.

Anni Elif Egecioglu (voc, glockenspiel, vc, p), Pauli Lyytinen (ts, effects, synt, toy piano), Tatu Rönkkö (dr, perc, aqua drum).

Produced by Elifantree
Co-produced, recorded and mixed by Johannes Lundberg at Studio Epidemin 7-10/2011
Track 7 recorded 9/2011 by Rui Matos at Magnusborg
Mastered 2/2012 by Petter Eriksson at Studio Epidemin

Arvio: 4 tähteä

 

Elifantree on hienosäätänyt itseään hieman raskaampaan suuntaan sitten ihastuttavan Love & Trees -debyytin. Rumpukompeissa ja -soundeissa on ihan uutta jytinää ja potkua (josta Aqua Drum tuo osansa), ja Lyytisen syntikkakin tuo uutta vinkeää väriä. Onhan se nyt ihan eri asia kuin ykköslevyn harmooni!

Yhtyeen perusolemus on kuitenkin ennallaan, ja sen upeus. Anni Elif Egecioglun dramaattisen vaikuttava tulkinta, Pauli Lyytisen tiheitä harmonioita liikkeillään luova saksofoni, Tatu Rönkön arvaamaton rummutus. Yhtye on pieni, mutta yhdenkin soittajan lisäyksellä se olisikin jo ihan jotain muuta kuin Elifantree.

Egecioglun monipuolisuus laulajana on jälleen erityisen vaikuttavaa. Keveys liukenee eteerisyyteen asti, mutta äänessä on myös teräksistä voimaa tarvittaessa. Egecioglu muuttaa klangiaan sujuvasti, ja popularisoi hienosti vähän kokeellisempiakin tekniikoita.

Lyytisen riffipohjainen groovesoitto on olennainen osa Elifantreen tekstuuria. Saksofonikomppi on ehkä hitusen erikoinen tausta laulamiselle, mutta olennaista on että laulut toimivat lauluina, jännittävät melodiat saavat oikeudenmukaisen kohtelun myös tällaisina sovituksina, ja samalla Elifantreen erikoisluonteisuus vain korostuu.

Esikoislevyn yllätysetu saattaa olla menetetty, mutta nyt Elifantree vakuuttaa syventämisellään. Sen kaksi levyä vahvistaa suurenmoisten keikkojen vaikutelmia: tässä on uusi, omaperäinen yhtye, jonka faniksi tunnustaudun ilolla.