Kadi Quartetista Suomen YNJC-edustaja

1309
lukukertaa

 

Suomen edustajaksi pohjoismaiseen Young Nordic Jazz Comets -showcase-tapahtumaan Trondheimiin on valittu laulaja Kadi Vijan yhtye Kadi Quartet. Yhtye voitti lauantaina 18.5. Helsingissä pidetyn Suomen YNJC-karsinnan. Toiseksi sijoittui jyväskyläläislähtöinen Virta ja parhaana solistina palkittiin Janne Tuovinen.

Suomen osakilpailun voittaneen Kadi Quartetin muodostavat Kadi Vija (laulu), Mikael Myrskog (piano), Pasi Toivanen (kontrabasso) ja Tomi Saikkonen (rummut). Tuomaristo kiitti voittajayhtyettä hyvästä yhtyesoitosta; bändi kuulosti yhtenäiseltä ja muusikot soivat tasapainoisesti yhteen. Lisäksi erityismaininnan sai bändin tapa hallita tunnelmia.

Showcasematkan lisäksi YNJC:n Suomen-osakilpailun voittanut Kadi Quartet sai 1000 euron arvoisen rahapalkinnon. Toiseksi sijoittunut Virta puolestaan kartutti bändikassaansa 700 eurolla, ja solistipalkinnon suuruus oli 300 euroa. Suomen osakilpailun tuomaristoon kuuluivat rumpalit Markus Ketola ja Hanne Pulli sekä saksofonisti Mikko Innanen. Raadin puheenjohtajana toimi Jazzliiton puheenjohtaja Petteri Klintrup. Kilpailussa esiintyi neljä yhtyettä: Veikki Trio, Tulilu, Virta sekä Kadi Quartet. Lisäksi kuultiin YNJC-kisasta 2011 menestykseen ponnahtanutta Mopo-trioa.

Voittajayhtye Kadi Quartet esiintyy Suomen edustajana Young Nordic Jazz Comets -showcasessa Europe Jazz Networkin vuosikokouksen yhteydessä Trondheimissa 12.9.2013. Kadi Quartetia kuullaan myös Espan lavalla osana Jazz-Espa-konserttisarjaa lauantaina 27.7. klo 14.

Suomen Jazzliitto myönsi YNJC-osakilpailun yhteydessä lisäksi Andania-tunnustuksen joensuulaiselle Jussi Sierlalle osoituksena ansiokkaasta työstä suomalaisen jazzkulttuurin hyväksi. Sierla toimi vuosina 1986 – 2013 Joensuun Jazzkerho -76:n puheenjohtajana. Jazzkerho -76 on noussut Sierlan puheenjohtajakaudella erääksi Jazzliiton aktiivisimmista jäsenyhdistyksistä ja konserttitoiminta Joensuussa on Sierlan perintönä vireää ja vakiintunutta.

Andania-palkinto on Jazzliiton harkinnanvaraisesti myöntämä tunnustuspalkinto, joka on saanut nimensä suomalaisen jazzkulttuurin syntytarinassa keskeisen Andania-laivan mukaan. S/S Andania rantautui Suomeen vuonna 1926, tuoden mukanaan laivan oman yhtyeen, amerikansuomalaisista muusikoista koostuvan Andania Yankeesin – ja svengaavan, angloamerikkalaisen rytmimusiikin. Palkintoa on jaettu vuodesta 1988 lähtien.