Jazz-Espa uudistuu

983
lukukertaa
Verneri Pohjola
Verneri Pohjola on mukana Espalla. Kuva: Maarit Kytöharju, Tampere Jazz Happening 2007.
Verneri Pohjola
Verneri Pohjola on mukana Espalla. Kuva: Maarit Kytöharju, Tampere Jazz Happening 2007.

Kesäinen Esplanadi tulvii jazzia tänäkin vuonna, jo 14:nnen kerran, kun Suomen Jazzliitto kokoaa 20 ilmeikästä yhtyettä iltapäiväkonsertteihin heinäkuun loppupuolelle. Ennen koko kuukauden kestänyt tapahtuma tiivistyy tänä vuonna kahteen viikkoon. Tiiviin Jazz-Espa-ilmaiskonserttisarjan avaa UMO maanantaina 22.7. ja päättää jälleen Lasipalatsin aukiolla järjestettävä koko perheen tapahtuma JazzPiknik sunnuntaina 4.8.

Jazzdiggarien aurinkoinen kohtauspaikka Jazz-Espa valloittaa Helsingin keskeisimmän puistokadun jo neljättätoista kertaa. Suomen Jazzliiton yhdessä Savoy-teatterin kanssa tuottama tapahtumien kokonaisuus luo jälleen kattavan silmäyksen nykyjazzin laajaan osaamiseen.

Esplanadin lavalla kuullaan konsertteja kahden viikon ajan lähinnä arkipäivisin klo 16 ja klo 17.30. Lavalla vierailee 20 kotimaista, huipputasoa edustavaa jazzyhtyettä. Ohjelmistossa korostuvat kansainvälisyys, kokemus, sekä avoimuus jazzille kaikissa muodoissaan. Konserteissa esiintyvät muun muassa Suomen tunnetuin big band UMO, basisti Mikko Pellisen taidemusiikista ammentava Unio Ensemble, folk-maailmassa seikkaileva tamperelainen New Garden Orchestra sekä kolmen suomijazzin suuren Olavin – Teppo Olavi Hauta-ahon, Jari Olavi Hongiston ja Olavi Louhivuoren – muodostama trio. Jazz-Espa tarjoaa myös esiintymistilaisuuden pohjoismaisen Young Nordic Jazz Comets – yhtyekilpailun Suomen-karsinnan voittajalle, joka lähtee edustamaan Suomea Trondheimin YNJC-tapahtumaan ensi syksynä.

Jazz-Espan päättää tänäkin vuonna urbaani, musiikintäyteinen JazzPiknik-tapahtuma mbarin terassilla ja Lasipalatsin aukiolla 4.8. JazzPiknikin tuotanto on Jazzliiton ja mbarin käsialaa. Päätöspäivän ohjelmassa kuullaan freejazz-trio PLOPia, perinteisempää jazzia Jaska Lukkarinen Triolta, sähköistä Lightboxeria ja pääesiintyjänä huikeaa afrojazz-kollektiivia nimeltä Helsinki-Cotonou Ensemble. Illan levymusiikista vastaavat We Jazz DJt.

Jazz-Espa 2013, konsertit arkipäivisin Esplanadin lavalla klo 16.00 ja 17.30. Vapaa pääsy.

22.7. klo 17.30 UMO feat Verneri Pohjola
23.7. klo 16.00 Unio Ensemble, klo 17.30 Pope Puolitaival United
24.7. klo 16.00 PLOP, klo 17.30 Aapo Heinonen Quintet
25.7. klo 16.00 Tuomas Paukku Description. klo 17.30 Ira Kaspi Jazz Diva Band
26.7. klo 16.00 Kari Antila ”The North Wind Quintet”. klo 17.30 Pepa Päivinen Quintet
27.7. klo 14.00 YNJC -Suomen-kisan voittaja
29.7. klo 16.00 Olavi Trio feat. Junnu Aaltonen, klo 17.30 Jamaze
30.7. klo 16.00 D-Booster, klo 17.30 New Garden Orchestra
31.7. klo 16.00 Winter/Pyysalo/Herrala, klo 17.30 Antti Utriainen Trio
1.8. klo 16.00 Tuure Koski Quartet, klo 17.30 Maratone Quintet
2.8. klo 16.00 Gestaltung Ensemble, klo 17.30 Sid Hille Film Collective

Konsertteja tukevat Musiikin edistämissäätiö MES sekä Helsingin kaupungin kulttuuriasiainkeskus.

www.jazzespa.fi