Pohjola, Verneri, Riippa, Joonas & Rissanen, Aki: Music from the play Mr Vertigo

1851
lukukertaa

2011 Suomen Musiikki KHYCD034

Photos: Ville Hyvönen, Antti Ahonen ; Cover: Ville Hyvönen.

1. Vertigon preludi
2.Olisi pitänyt kertoa
3.Bindu
4.Rouva dokaa
5.Kerron sinulle salaisuuden
6.Luulot pois
7.Raadon kanto
8.Spirit S
9.Eno Slim
10.Gefunden
11.Aavetanssi
12.Mestarin teema
13.Lentobiisi
14.Vertigo stomp

All songs written by Verneri Pohjola, Joonas Riippa & Aki Rissanen.

Verneri Pohjola (tp, rec, cl, perc), Aki Rissanen (p, keyb, baritone horn, perc), Joonas Riippa (dr, perc, b, xyl).

Recorded and mixed by Tommi Vainikainen at Finnvox
Mastered by Svante Forsbäck at Chartmakers

Arvio: 3,5 tähteä

Kristian Smedsin ohjaama Paul Austerin näytelmä ”Mr. Vertigo” oli syksyn 2010 suuria menestyksiä Suomen Kansallisteatterissa. Näytelmän musiikista vastasivat Verneri Pohjola (trumpetti), Aki Rissanen (piano) ja Joonas Riippa (lyömäsoittimet). Tuo musiikki on nyt julkaistu levyllä ja esityksen musiikki toimii mainiosti myös omana itsenäisenä teoksenaan. Kolmikko loihtii juuri sellaisia tummanpuhuvia melodioita, joiden tulkkina Verneri Pohjola loistaa. Aki Rissasen on hienostuneen hienovarainen pianisti ja Joonas Riippa tavoittaa lyömäsoittimillaan laajan asteikon herkistä äänipiirroksista jylhään pauhuun. Kokonaisuus on vahva, vaikka pari efektinomaista esitystä jää hieman irrallisiksi, ehkä kielimään musiikin alkuperästä näyttämömusiikkina.