Defekt: Pete’s game machine

1732
lukukertaa
Design and layout by Pauli Lyytinen & Eero Lähdesmäki.

2010 Eclipse Music ECD-201008

1.Pete’s game machine (Kuusisto)
2.I thought I was living my dream (Lyytinen)
3.Babe, the brave pig (Kuusisto)
4.Margrathea (Kuusisto)
5.Glossy pictures from childhood (Lyytinen)
6.The wrong place (Rögnvaldsson)
7.Sun Valley (Kuusisto)

Pauli Lyytinen (sax, effects), Sigurdur Rögnvaldsson (g, effects), Joonas Kuusisto (b), Øyvind Hegg-Lunde (dr).

Recorded 2/2008 at Sonic Pump Studios, Helsinki
Mixed by Petter Ericsson at Studio Singh, Gothenburg
Mastered by Markku Veijonsuo at Varistoteles Studios, Helsinki

Arvio: 4 tähteä

 

Jännittävien pienyhtyeiden Suomenmestari Pauli Lyytinen iskee jälleen. Monikansallinen Defekt on yksi monista Lyytis-bändeistä, mutta jälleen aivan omalaatuinen. Niinhän ne kaikki…

Defekt on ehkä vieläkin enemmän Joonas Kuusiston bändi, ainakin siinä mielessä että Kuusisto on säveltänyt neljä seitsemästä, Lyytinen ja Rögnvaldsson yhteensä kolme.

Defektin esikoinen hakee inspiraationsa pelikoneiden maailmasta, lapsuuden Commodoreista ja hieman myöhemmistä Nintendoistakin ehkä. Pelien äänet ja äkkinäiset tapahtumat kääntyvät hupihauskasti jazziksi. Musiikissa on riemullisuutta, rämäpäisyyttä ja iso ripaus lapsuuden viattomuutta.

Islantilaiskitaristi Sigurdur Rögnvaldsson ei karsasta kokeellisiakaan tekniikoita. Kitaristin omin genre taitaa olla free-rock, jos ilmaisematon yritettäisiin nyt ilmaista sopivan epäselvästi. Peloton soittaja sopii mainiosti Lyytisen pariksi.

Vaikka Lyytisen saksofoni nousee ylimmäksi yllyttäjäksi, Defekt maistuu harvinaisen tasavertaiselta nelikolta. Hurlumhei vaatii kaikkien neljän täysimittaisen panoksen ollakseen hulvatonta.

Ja sitä tämä vähintäänkin on, kun groovet yltyvät kaatumatautisiksi, teemat tuntuvat pirstoutuvan, mutta kestävät sittenkin. Käänteet ovat vikkeliä, kokonaisuus turkasen nautittava.

Edellinen artikkeliHot Lotta
Seuraava artikkeliDelirium: Green side up
Jaa