Black Motor: Club el Toro

1850
lukukertaa

2008 Ruby Red Editora RR23

Black Motor: Club el Toro

Design: Simo Laihonen.

1.Homeward
2.Club el Toro
3.Nekala High
4.Amur
5.Tulee päivä
6.Farewell
7.Homeward

Composed by Black Motor, except 4 & 5 by Ville Rauhala.

Sami Sippola (ts), Ville Rauhala (b), Simo Laihonen (dr).

Recorded 9/2007 at Club el Toro, Tampere by Teemu Takatalo
Mixed and mastered 4-7/2008 at Laser Studio, Ulvila, by Jussi Saivo

Arvio: 3,5 tähteä

Tampereesta uhkaa tulla suomalaisen free jazzin keskus. Ehkäpä Jazz Happening alkaa viimein säteillä myös paikalliseen musiikintekemiseen. Alan ykkösyhtye kaupungissa on Black Motor, joka ei kuitenkaan aio jättäytyä pelkästään hämäläisten omaksi. Ahkera kiertäminen luo yhteyksiä ulkomaita myöten, ja niinpä kaksi viimeisintä julkaisua ovat tulleet ulos portugalilaisella Ruby Redillä (Club el Toro) ja italialaisella Dreamsheepillä (Vaarat vastukset). Club el Toro on kasattu kahdelta Tampereen keikalta syyskuussa 2007. Trio on hurjana, Sami Sippolan rujo tenori tykittää, ja komppi lyö pökköä pesään. Seesteiset suvannot tuovat ankaraan ilmeeseen tarpeellista vaihtelua. Hyvä dokumentti värikkään yhtyeen keikkailmeestä.

Arvio on julkaistu myös BTJ Finland Oy:n BTJ Kirjossa 10/2009.