Platypus Ensemble: Life@play

1571
lukukertaa

2007 SatnaMusic CD071/DVD072

Platypus Ensemble: Life@play

Cover: Maarit Kytöharju.

1.Jade jar
2.Petals
3.Ambiance I
4.Ambiance II
5.Canción de Consuelo
6.Tango mórbido y cínico
7.Lullaby for Iiris

All music written by Sid Hille.

Sid Hille (p, melodica), Manuel Dunkel (ts, ss), Ari-Pekka Anttila (b), Teppo Mäkynen (dr, perc)

CD recorded live 11/2005 at The Bird’s Eye Jazz Club, Basel, Switzerland
ViiMixed by Peter Bulkens at The Groove, Antwerp, Belgium
Mastered by Masi Isohanni at Studio 57, Alaveteli, Finland

Bonus DVD: Sounds and situations – a tour diary Filmed on concert tours 2003-2005
Video edited at Zen Media by Rostislav Aalto & Sampo Haarlaa
DVD mastered by Jorma Harjamäki Produced and directed by Sid Hille

Arvio: 4 tähteä

Pianisti ja säveltäjä Sid Hille on tehnyt viime vuosien aikana pitkäjänteistä työtä yhtyeensä Platypus Ensemblen kanssa. Kymmenen vuoden aikana yhtye on julkaissut kolme studiolevyä, joista varsinkin ”Gestalt” (2003) on hienostunut ja vangitseva kokonaisuus. Mielenkiintoista ja haastavaa on myös yhteistyö Helsingin Kaupunginorkesterin muusikoista koostuva Proton String Quartetin kanssa. Tänä vuonna Platypus Ensemble on saanut vielä julki ensimmäisen liveäänitteensä, joka studiolevyjen lailla rakentuu Sid Hillen sävellysten varaan.

Marraskuussa 2005 Bird´s Eye -klubilla Baselissa äänitetystä musiikista suurin osa on peräisin edellä mainitulta ”Gestalt”-levyltä, mikä ei olekaan ihme, sen verran hienosta levystä on kysymys. Mukaan on mahtunut myös kaksi osaa ”Satsang”-levyn ”Ambiance”-sarjasta. Sid Hillen sävellysten ohella Platypus Ensemblen vahvuuksia ovat herkästi kuunteleva yhtyesoitto, yhtyeen oma soundi sekä saksofonisti Manuel Dunkelin vaikuttava soolotyöskentely. Nämä vahvuudet toteutuvat myös konserttilevyllä, vaikka minun korviini hivenen kumiseva äänitys ei aivan tavoita studiolevyjen keskittynyttä tarkkuutta.

Life&Play-paketissa tulee mukana myös 30 minuuttia kestävä DVD-elokuva yhtyeen kiertue-elämästä. ”Sounds and Situations – A tour diay” on viehättävän kotikutoinen ja koruton dokumentti jazzyhtyeen arjesta tien päällä.