Innanen, Mikko – Sooäär, Jaak – Bennink, Han: Spring Odyssey

1562
lukukertaa

2006 TUM Records, TUM CD 015

Mikko Innanen

1. South (Innanen, Sooäär, Bennink)
2. Far (Innanen, Sooäär, Bennink)
3. Away (Innanen, Sooäär, Bennink)
4. Grey (Innanen, Sooäär, Bennink)
5. Sea (Innanen, Sooäär, Bennink)
6. Ahead (Innanen, Sooäär, Bennink)
7. Trinkle Tinkle (Thelonius Monk)
8. Floating (Innanen, Sooäär, Bennink)
9. Bermuda (Innanen)
10. Delta (Innanen, Sooäär)
11.Green (Innanen, Sooäär)
12. Dreams (Innanen, Sooäär, Bennink)
13. Soon (Innanen, Sooäär, Bennink)
14. Reality (Innanen, Sooäär, Bennink)

Mikko Innanen (as, ss, ts, bs, ragelis), Jaak Sooäär (g, g-synt, electronics), Han Bennink (dr)

Engineered by Tomi Slotte, Jumo Jazz Club, Helsinki, 29.04.2003
Mixed by Jeder kann diese Spiele in Online- Spielautomaten spielen, weil sie nur eine minimale Menge als Wetteinsatz erfordern. Teemu Korpipää
Mastered by Henrik Otto Donner & Esa Santonen, DER, Tammisaari

Arvio: 4 tähteä

TUM Recordsista on tullut uudemman jazzin kuuntelijoiden keskuudessa laadun synonyymi. Tämä levy-yhtiö tulee jäämään pysyvästi jazzin historiaan. Nyt TUM on julkaissut Mikko Innasen, Jaak Sooäärin ja Han Benninkin levyn, joka alun perin äänitettiin Jumo Jazz Clubilla Yleisradion lähetystä varten.

Tämä kokoonpano oli suurimpia suosikkeja juuri päättyneessä Pori Jazzin Ultra Music Nights -tapahtumassa, jossa yhtye soitti moderneja versioita standardeista. Tällä levyllä keskitytään standardien sijasta lähinnä omaan tuotantoon. Levyn vapaissa improvisaatioissakin kuuluu, että soittajat ovat paiskineet töitä ja saaneet moitteettomasti haltuunsa perinteisemmän jazzin sävelkielen, jonka rajoja he rautaisella ammattitaidolla venyttelevät.

Virolaisen Jaak Sooäärin syntikkavermeet ja Mikko Innasen välillä käyttämä pieni puhallinsoitin ragelis tuovat mukaan epätavanomaisempia saundeja. Hollantilainen Han Bennink on rummuissa maineensa veroinen mestari. Levyllä on kuultavissa hänen konserteissaan käyttämät tekniikat, joissa hän soiton aikana demppaa virveliä ja tomeja jaloillaan.

Jazzrytmit-lehden lukijoilta saamani palautteen mukaan kaikki eivät ole innostuneet esittelemästäni uudemmasta jazzista. Näitä konservatiivisempia kuuntelijoita kehottaisin kuuntelemaan levyltä version Monkin sävellyksestä ”Trinkle Tinkle”. Tämän jälkeen varmasti huomaatte, miten taitavia nämä muusikot ovat.