Sippola, Laura: Sahara

2183
lukukertaa

2004 LLS01

Sippola, Laura: Sahara

Photo: Pertti Sundqvist ; Layout: Tanja Ahola.

1.Kaunajaiset
2.Tebon sanoi (my love)
3.Kaukana
4.Ero
5.Sahara
6.Kamerunin helmi
7.Jokin osa musta (tuli sun myötä takaisin)
8.Sinua kaipaamaan

All music written and produced by Laura Sippola.

Laura Sippola (voc, p, rhodes, harpsichord, org), Peter Engberg (g), Tuure Koski (b), Marko Timonen (dr), Jaska Lukkarinen (dr), Joonatan Rautio (ts, voc), Mikko Karjalainen (tp, voc), Ilmari Pohjola (tb), Hanna Kangasniemi (recorder, low whistle, voc), Miira Sippola (voc), Martta Haveri (kantele)

Recorded at Arabia- and R-studios in Helsinki by Antti Karvonen and Kuisma Eskola
Mastered at Editroom by Antti Saukko and Antti Karvonen

Arvio: 3,5 tähteä

Suomen Carole King? Janis Ian? Vai sittenkin Carita Holmströmin työn jatkaja?

On varmasti rasittavaa olla se uusi, kun aina verrataan niihin vanhoihin. No, jotain suuntaa musiikin aavoilla aukeilla kuulijan on aina yritettävä ottaa, ja nuo yllä mainitut nimet tipahtivat menneiden musiikkien laatikosta ensimmäisinä.

Nuoria kotimaisia jazz/rock/pop-laulajattaria ei aina ole helppo erottaa toisistaan, todellista persoonallisuutta saa hakea. Laura Sippolassa on nyt tarjolla sellainen persoonallisuus, jota ei varmasti muihin sotke. Ääni erottuu, siinä on miellyttävä yhdistelmä pehmeyttä ja savuista säröä.

Musiikkikin on tyystin omanlaistaan, ainakin Suomessa juuri nyt. Sippola asettuu mielestäni luontevasti Carole Kingin edustamaan pianosäesteiseen singer/songwriter-linjaan: vähän jazzia, vähän bluesia, folkkia ja poppia. Laulelmallinen kokonaisuus on vaihteleva ja hyviä biisejä on yhdelle levylle riittävästi. Sippolan sanoitukset ovat eletyn tuntuista, intiimiä ja toimivaa ihmissuhdetarinointia.

Uskottavaa laulelmamusiikkia ei Suomessa tehdä yhtään liikaa. Laura Sippolan Sahara on tässä lajissa persoonallinen, lupauksia herättävä avaus.