Laiti, Sofia: You don’t know me

1974
lukukertaa

2004 Midnight Sun POH-2709-3

Laiti, Sofia: You don't know me

Photography: Minna Karttunen ; Design: James Wang.

1.I’m a fool to want you (Joel S. Herron)
2.Desafinado (Antonio Carlos Jobim)
3.The way we were (Marvin Hamlisch)
4.You don’t know me (C. Walker)
5.Besame mucho (Consuelo Velasquez)
6.Solitude (Duke Ellington)
7.Ranskalaiset korot (Erik Lindström)
8.La vie en rose (M. David)
9.If you go away (Jacques Brel)
10.I’m in the mood for love (J. McHugh)
11.I’ll never smile again (Ruth Lowe)
12.What a little moonlight can do (Harry Woods)

Sofia Laiti (voc, Houston Pearson (p), Larry Ham (p), Leon Lee Dorsy (b), Vince Ector (dr)

Tuottaja = Producer: Houston Pearson
Äänittäjä = Engineer: Mitch Yuspeh
Äänittäjä = Assistant engineer: Darren Bartlett

Arvio: 1 tähti

Suuresta amerikkalaisesta laulukirjasta ammennetut standardikappaleet ovat yllättävän kauan innoittaneet jazzmuusikoita yhä uusiin tulkintoihin, vaikka monet jazzin klassikot ovat jo tehneet näistä ikivihreistä ylittämättömiltä tuntuvia versioita. Lienee osoitus standardien vahvuudesta, että ne ovat kestäneet usein hyvin epäsovinnaisia ja kokeellisia käsittelytapoja. Laulaja Sofia Laitin levyllä vanhat sävelmät kuulostavat pelkästään väsyneiltä, vaikka Laitin amerikkalaiset säestäjät soittavatkin tasaisen taitavasti, tosin ilman sen suurempaa tunteen paloa. Suurin ongelma on kuitenkin laulusolisti itse, jonka koleahko ja huutavan jankkaava laulutapa korostuu levyn monilla vivahteita vaativilla balladeilla. Kun laulaja ei nopeissakaan kappaleissa onnistu tavoittamaan tyylin edellyttämää svengiä, jää levy ilman kohokohtia ja laulujazzin ystävä saa etsiä ilonaiheensa toisaalta.