U-Street All Stars: Bowling

1792
lukukertaa

2004 EMI Blue Note 7243 595727 2 7

U-Street All Stars: Bowling

Photography: Martina Mäkinen ; cover art: J@Nggd

1.Super treat (Holkko)
2.Bass up! (Lassy)
3.Bowling (Lehtonen)
4.This time (Holkko)
5.Afrodite (Lehtonen)
6.Hard to get (Holkko)
7.Preach (Tuppurainen)
8.Blue is the color (Holkko)
9.Homecoming (Lehtonen)

Markus Holkko (as), Timo Lassy (ts), Teemu Viinikainen (g), Timo Tuppurainen (b), Jussi Lehtonen (dr)

Studio: Finnvox, Helsinki
Tuottaja = Producer: J-P Virtanen
Äänittäjä = Recorded by: Esa Santonen
Miksaus = Mixed by: Esa Santonen
Masterointi = Mastered by: Pauli Saastamoinen, Finnvox

Arvio: 3,5 tähteä

U-Street All Starsin toinen levy ”Bowling” tarjoaa samaa lääkettä kuin vuonna 2002 ilmestynyt debyyttilevy ”Helsinki Sessions” eli energiaa pursuavaa svengijazzia antaa palaa -asenteella soitettuna. Myös uutuuslevystä välittyy vankka osaaminen ja jazzin perinteistä kumpuavien keinojen monipuolinen hallinta.

U-Street All Starsin pyrkimys tallentaa levylle livetilanteen riemukkuus on onnistunut yllättävän hyvin. Markus Holkon ja Timo Lassyn saksofonit kieppuvat milloin hurjassa takaa-ajossa, milloin solmivat yhdessä mutkikkaita kuvioita ja eroavat taas omille teilleen ytimekkäiden soolojen ajaksi. Vauhdin takaa taitava komppiryhmä; varsinkin Jussi Lehtosen innostunut rumputyöskentely ja Teemu Viinikaisen elegantit kitarasoinnut ovat olennainen osa yhtyeen soundia.

Koska U-Street All Stars on voinut toimia yhdessä jo useamman vuoden ajan, selvitään vikkelimmistäkin käänteistä kompuroimatta. Vikkelä vauhti tosin alkaa käydä jopa kuulijan voimille, vaikka svengikappaleiden katveeseen on sijoitettu lepopaikoiksi myös pari balladia, joista ”This Time” on valjuhko ja ”Blue Is The Color” herkän kaunis.

U-Street All Stars on ollut viime vuosien suomalaisen jazzin positiivisimpia ilmestyksiä. Kahden kovatasoisen levyn jälkeen yhtyeelle tulee kuitenkin eteen uusien sävyjen etsimisen paikka, kun kolmas levy joskus on tekeillä.