Scandinavian Jazz Quartet: Silent knowledge

1762
lukukertaa

2000 abovoice -1006

Scandinavian Jazz Quartet: Silent knowledge

Design: Heikki Kännö

1.The shortcut (Winter)
2.Silent knowledge (Emil Hess)
3.Serenity (Winter)
4.Music poem (Emil Hess)
5.Santa Domingo (Emil Hess)
6.Masquerade (Emil Hess)
7.Luna (Lund)
8.Bob’s reunion (Winter)
9.Flower (Winter)

Scandinavian Jazz Quartet: Niklas Winter (g), Emil Hess (ts, ss), Jesper Bodilsen (b), Morten Lund (dr, perc)
+ Nikolaj Hess (p)

Tuottajat = Produced by: Emil Hess, Niklas Winter
Executive producer: Niklas Winter
Recorded, mixed and mastered by Bjarne Hansen at Sun Studios, Copenhagen in summer 2000

Arvio: 3,5 tähteä

Scandinavian Jazz Quartet syntyi Berkleen musiikkiopistossa Bostonissa, kun suomalainen kitaristi Niklas Winter löysi kumppanikseen tanskalaisfonisti Emil Hessin. Tanskasta löytyi myös yhtyeen täydentänyt rytmisektio, basisti Jesper Bodilsen ja rumpali Morten Lund.

Käsillä on yhtyeen kolmas levytys, ja sen materiaali tulee pääasiassa Winteriltä ja Hessiltä. Tällä levyllä yhtye on itse asiassa kvintetti, sillä bändin vieraana on Emilin veli, pianisti Nikolaj Hess.

Silent knowledge on nimenä enteellinen: SJQ on vahvimmillaan hiljaisen ja hitaasti etenevän musiikillisen tekstuurin muodontajana. Hiljaista tietoa välittävässä musiikissa yhtyeen sointi on tasapainoinen, pehmeä ja kaunis.

Niklas Winterin sähkökitaran pyöreäreunainen soundi ja aistillisesti tyylittelevä soitto istuu balladeihin hienosti. Mukavaa vaihtelua tuo myös akustinen, nailonkielinen kitara esimerkiksi levyn päättävässä Flower-tunnelmoinnissa. Paikallaan on myös Nikolaj Hessin lyyrinen pianismi, ja kyllä koko yhtye on kovaa pohjoismaista tasoa.

Nopeammissa kappaleissa, keskitempoisissa svengailuissa, yhtyeen jälki kuulostaa tavanomaisemmalta koukkuisista bop-riffeistä ja unisonoista huolimatta.