Melissa Aldana ja UMO konsertoivat Jyväskylän Siltasalissa 9.10.

95
lukukertaa
Kuva: Eduardo Pavez Goye.

Jazz Jkl Live -konserttisarjassa kuullaan Musiikkikampuksen Siltasalissa ke 9.10. chileläissaksofonisti Melissa Aldanan ja UMO Helsinki Jazz Orchestran kohtaaminen. Sukupolvensa johtaviin jazzääniin kuuluva tenorisaksofonisti esiintyy Suomen ainoan ja pitkästä aikaa Jyväskylässä konsertoivan ammattijazzorkesterin solistivieraana.

Melissa Aldanan ja UMOn yhteistyö käynnistyi vuoden 2023 Pori Jazz -festivaalilla, jossa Jim McNeelyn sovitukset Aldanan post-bopin perinteitä kunnioittavista sävellyksistä soivat ison orkesterin voimin. Nyt kuultavassa konsertissa ohjelmistoa laajennetaan uusilla sovituksilla, ja kapellimestarina toimii UMO:n taiteellinen johtaja ja pääkapellimestari Ed Partyka.

Chilestä kotoisin oleva ja nykyään Yhdysvalloissa vaikuttava saksofonisti ja säveltäjä Melissa Aldana (s. 1988) on noussut jazzmaailman kirkkaimpien tähtien joukkoon. Vuonna 2013 hän teki historiaa voittaessaan Thelonious Monk International Jazz Competitionin ensimmäisenä naisena ja eteläamerikkalaisena instrumentalistina. Maineikas DownBeat-lehti tähditti Aldanan Rising Star Artist of the Year -tittelillä 2022, ja Grammy-ehdokkaana hän on ollut vuosina 2020 ja 2023. Aldanan omat albumit ovat keränneet ylistäviä arvioita, ja hän on tehnyt yhteistyötä lukuisten jazzlegendojen, kuten John ScofieldinJoe LovanonRoy Hargroven ja Branford Marsaliksen kanssa.

UMO Helsinki Jazz Orchestra on jazzin ja rytmimusiikin saralla ammattimaisesti toimiva orkesteri, joka esiintyy vuosittain noin sadassa konsertissa ja tapahtumassa. Vuodesta 1975 alkaen UMO Helsinki on julkaissut yli 60 albumia ja esiintynyt kotimaisten huippunimien lisäksi kansainvälisten jazztähtien kanssa. Orkesterin ohjelmisto ulottuu aina jazzista souliin ja klassiseen musiikkiin, yhdistäen yllätyksellisesti uutta ja vanhaa.

Ed Partyka – kapellimestari
Melissa Aldana – tenorisaksofoni
UMO Helsinki Jazz Orchestra
Jazz Jkl Live: Melissa Aldana (CL/US) & UMO Helsinki Jazz Orchestra Musiikkikampuksen Siltasalissa ke 9.10. klo 19. Liput 30/25 €.

Lippujen ennakkovaraus:
https://forms.gle/8gZDLFGxQC4BttiZ8

Tapahtuma Facebookissa:
https://fb.me/e/4tby4jmeA

—–

www.jazzjkl.fi
www.fb.com/jazzjkl
instagram.com/jazzjkl/