Jazz Jkl:n vuosi alkaa brasilialaisrytmien tahdissa

403
lukukertaa
Kuva: Jori Grönroos & Aki Rissanen.

Jazz Jkl:n alkuvuoden livetapahtumat on julkaistu. Maaliskuun loppuun ulottuvan ohjelman suurimpia kohokohtia ovat mielenkiintoisten huippuartistien vierailut sekä uusien kokoonpanojen odotetut ensiesiintymiset Jyväskylässä.

Kauden avaa Jazz Jkl Collectiven ja paikallisten taitureiden, laulaja Heidi Ilveksen ja saksofonisti Markku Rinta-Pollarin tähdittämät brasilialaiselle musiikille omistetut klubit. Brazil! -projekti kuullaan to 19.1. Popparissa ja lisäksi  lisäksi myös Keuruun Kimarassa pe 20.1. sekä Viitasaaren teatterisalissa su 22.1.Basisti Antti Lötjönen kiertää alkuvuodesta Suomea väkevän kokoonpanonsa kanssa ja juhlistaa Antti Lötjönen Quintet East -yhtyeen toisen levyn julkaisua Popparissa pe 27.1.

Lisää kovan tason paikallista osaamista on tarjolla la 4.2., kun Jazz Jkl Collectiven solistivieraana on saksofonisti Markus Lajunen joka esittää esittäää tribuutin jazzlegenda Lester Youngille. Ystävänpäivänä ti 14.2. on luvassa viulisti Antti Heermanin, bandoneónisti Henrik Sandåsin ja kontrabasisti Olli Rantalan uuden FREVO! -trion ensiesiintyminen. Helmikuun lopussa Martti Vesala Soundpost Quintet konsertoi musiikkikampuksen Siltasalissa.

Kitaristi Mikko Iivanaisen soolokonsertti kuullaan Jyväskylän taidemuseolla pe 3.3. Seuraavalla viikolla yhdysvaltalaisrumpali Joe Peri tuo tuulahduksia New Yorkin viriililtä jazzkentältä esiintyen oman suomalaisyhtyeensä kanssa Vakiopaineessa ke 8.3. Bluesrockyhtye Honey B & T-Bonesin vahvana laulajana ja keulakuvana tunnettu Aija Puurtinen esiintyy Jazz Jkl Collectiven solistivieraana Popparissa to 16.3, Petäjävedellä pe 17.3. ja Keuruulla la 18.3. Alkukevään ohjelma huipennuksessa la 24.3. Suomen tämän hetken huomattavin jazzpianisti Aki Rissanen esittelee uunituoreen ja elektronisemman Hyperreal -trionsa Popparissa.

Koko ohjelman esittely ja lisätiedot: www.jazzjkl.fi