Kitaristi Olli Hirvosen neljäs pitkäsoitto julki

546
lukukertaa

Olli Hirvosen Kielo-albumi kietoo yhteen pohjoismaisen jazzin ja juurevat americana-vaikutteet. Ropeadope-levymerkillä marraskuussa julkaistulla levyllä Hirvosen rinnalla soittavat luottokumppanit basisti Marty Kenney ja rumpali Nathan Ellman-Bell.Kielo syventää Yhdysvalloissa asuvan kitaristi Olli Hirvosen soittoa ja sävellystyötä juurevilla vaikutteilla. Albumin vivahteikas äänipaletti koostuu modernin jazzin, maanläheisen americanan ja rouhean folk-rockin sävyistä. Kahdeksan raidan kokonaisuus nostaa parrasvaloihin kielisoittimien ilmaisuvoiman Hirvosen kitaroiden sekä Marty Kenneyn oktaavin matalammaksi viritetyn kuusikielisen Fender VI -sähköbasson voimalla, joita kirittää Nathan Ellman-Bellin tinkimätön rumputyöskentely. Monien musiikkityylien taitajana tunnettu Hirvonen on ammentanut kappaleisiin inspiraatiota niin J.S. Bachin, Big Thiefin kuin Brian Blade Fellowshipin musiikista ja kirjailija Rachel Cuskinteoksista. Äänimaisema liukuu vaivattomasti melankoliasta polttavan intensiiviseksi ja loppusilauksen tunnelmaan antaa analogisen äänityksen täyteläinen soundi.”Levyn vaikutteet ovat syntyneet varmasti omien musiikillisten ja kulttuuristen näköalojeni laajentumisesta pandemian aikana, jolloin New Yorkissa kuukausien karanteenin aikana syvennyin mm. Ry Cooderin kitaramusiikkiin sekä Jim Jarmuschin ja Terence Malickinelokuviin. Kielo on aikaisempiin albumeihini verrattuna seesteisempi ja maanläheisempi, sisältäen viittauksia myös kansanmusiikkiin ja americanaan. Muutamassa kappaleessa kuultavien virtuoottisten soolojen ohella suurinta osaa levystä hallitsee levollinen, jopa elokuvallinen tunnelma lämpimien kitarasoundien ja tunnelmallisten, yksikertaisten melodioiden kautta,” Hirvonen kuvailee.Lappeenrannasta kotoisin oleva ja nykyään Brooklynissa, Yhdysvalloissa asuva Olli Hirvonen on yksi sukupolvensa ansioituineimmista muusikoista, jonka uniikki ilmaisu ammentaa vaikutteita laajasti niin jazzista, kokeellisesta kuin raskaammastakin musiikista. Hirvonen on muun muassa voittanut Montreaux Jazz Guitar -kilpailun vuonna 2016 ja työskennellyt useiden nimekkäiden kansainvälisten artistien rinnalla. Hirvosen neljäs albumi Kielo julkaistaan 11. marraskuuta 2022.“When Hirvonen’s guitar comes roaring in – look out” – Phil Freeman, StereogumOlli Hirvonen “Kielo”Ropeadope Records (LP/CD/digi RAD-675)Julkaisupäivä 11.11.2022Olli Hirvonen, kitara / Marty Kenney, basso / Nathan Ellman-Bell, rummut1. Kielo / 2. Erode / 3. Outline / 4. Current / 5. Placeholder / 6. Lento / 7. Unceasing / 8. VegasSävellykset: Olli Hirvonen (pl. Vegas, säv. Adrianne Lenker)Tuotanto: Olli HirvonenÄänitys ja miksaus: John DavisMasterointi: Alex DeTurkKansitaide: Benedict KupstasKatso Vegas- ja Lento-kappaleiden musiikkivideot YoutubessaOlli Hirvonen kiertueella 202320.1.2023 Flame Jazz, Turku21.1.2023 Philly Joe’s, Tallinna24.1.2023 Kalliosali, Helsinki25.1.2023 RioLive, Oulu

ollihirvonen.comropeadope.com