Kolme Miles Davis -veteraania Validi Karkian syksyssä

741
lukukertaa
Dave Holland.
Validi Karkia -klubin syyskausi tuo Poriin maailmanluokan muusikoita. Poikkeuksellisen nimekkäässä ohjelmistossa on progen, jazzin ja rockin legendoja. Jethro Tullin kitaristi Martin Barre tuo Validiin 50 vuotta täyttäneen klassikkoalbumi Aqualungin kokonaisuudessaan esittävän juhlakokoonpanon. The Rolling Stonesin basisti Darryl Jones soitti ennen liittymistään yhtyeeseen Miles Davisin yhtyeessä. Jones saapuu Poriin Jazz/Takes -yhtyeessä, jossa soittaa niin ikään Milesin bändeissä kuultu saksofonisti Bill Evans.
Kolmas syyskauden Miles Davis -veteraani on jo 60-luvun Bitches Brew -levyllä soittanut basistilegenda Dave Holland. Lukemattomista tähtikokoonpanoista tutun Hollandin Aziza-bändissä ovat mukana Herbie Hancockin kitaristi Lionel Loueke, saksonistiässä Chris Potter ja Charles Lloydin rumpali Eric Harland.
Kotimaisia artisteja edustavat uuden suomalaisen jazzin komeetat, keväällä ylistetyn Cooper’s Test -albumin julkaissut mystinen Oiro Pena sekä lokakuussa Luova Recordsin kautta ilmestyvää uutta levyään juhlistava kitaristi-säveltäjä-pedagogi Matti Salon kvartetti. Piirpaukesta, Hannibalin ja Kielo Kärkkäisen yhtyeistä tutun Salon yhtyeessä vaikuttaa tamperelaisen Hot Herosin miehistö, porilaislähtöinen saksofonisti Sami Sippola, basisti Ville Rauhala ja lyömäsoittaja Janne Tuomi.

——

Rolling Stones -basisti Darryl Jones saapuu Poriin Jazz/Takes -jazzkokoonpanon kanssa. Yhtye esittää jazzinnettuja versioita populäärisistä sävelmistä mm. Nirvanan, Patti Smithin ja Televisionin tuotannosta. Saksonistina loistaa Miles Davisin ja Allman Brothersin yhtyeistä tuttu Bill Evans, rummuissa Eurooppalaisen jazzpianismin kunkku Niels Lan Doky ja rummuissa yksi maailman eniten levyttänein studiokettu Harvey Mason.

Lukemattomista tähtikokoonpanoista tuttu jazzin aatelinen basisti Dave Holland on liikkeellä Aziza-kokoonpanolla. Kitaristina kuullaan Herbie Hancockin kokoonpanossa vaikuttavaa beniniläislähtöistä Lionel Louekea, saksofonistikomeetta Chris Potteria ja rummuissa Charles Lloydin yhtyeestä tuttu Eric Harland.

Progejärkäle Jethro Tullin klassikkoalbumi Aqualung täytti 50 vuotta. Yhtyeen kitaristi Martin Barre kiertää juhlistaen ko. albumin syntymäpäivää koronan takia vuoden myöhässä.

—–

Validi Karkia -klubin syyskausi:

01.10. MATTI SALO QUARTET levynjulkaisu (Matti Salo, Sami Sippola, Janne Tuomi, Ville Rauhala), OIRO PENA (Johannes Sarjasto, Antti Vauhkonen, Philip Holm)

30.10. JAZZ/TAKES SUPERGROUP (USA/DK) feat. Bill Evans, Darryl Jones, Harvey Mason, Niels Lan Doky

13.11. DAVE HOLLAND AZIZA (UK/USA/BENIN)
(Dave Holland, Lionel Loueke, Chris Potter, Eric Harland)

30.11. JETHRO TULL’S MARTIN BARRE (UK) – Aqualung 50th Anniversary Show

Ennakkovaraukset: kukkesand/at/hotmail.com

https://daveholland.com/
https://www.nielslandoky.com/
https://darryljones.com/
https://martinbarre.com/